SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton

Een gevlinderde betonvloer

Stijlvolle en onderhoudsvriendelijke kantoorvloer

Een kantoorvloer heeft invloed op de werksfeer op kantoor. De vloer moet stijlvol, makkelijk te onderhouden en intensief te gebruiken zijn. Ook dempt de kantoorvloer het loopgeluid en zorgt het voor een betere werkomgeving. Er worden vaak wat eisen aan deze vloer gesteld. In dit blog leggen we je uit waarom een gevlinderde betonvloer de perfecte vloer voor op kantoor is!

Eigenschappen kantoorvloer

Bij de keuze van een kantoorvloer spelen er wat belangrijke factoren mee. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • De kleur en uitstraling van de vloer. Wanneer jouw kantoor licht en fris oogt werkt dat voor iedereen prettiger;
  • Slijtvastheid van jouw kantoorvloer. De slijtvastheid van de vloer is natuurlijk belangrijk voor de levensduur van de vloer. Er rollen veel bureaustoelen over de vloer en er wordt veel gelopen;
  • Elke kantoorvloer moet regelmatig schoongemaakt worden. Zo blijft de vloer langer mooi en wordt eventuele slijtage op tijd ontdekt. Wel is het natuurlijk een bijkomend voordeel wanneer dit zo snel en makkelijk mogelijk gedaan kan worden!
  • Geschikt in combinatie met vloerverwarming. Wil jij graag een kantoor met vloerverwarming? Let er dan op dat niet alle kantoorvloeren hiervoor geschikt zijn.

Een gevlinderde betonvloer, kantoorvloer

Kantoor met een betonnen vloer

Een kantoorvloer van beton voldoet aan alle bovenstaande factoren. Zo is een betonnen vloer een gladde en strakke vloer máár met een karakteristieke uitstraling. Ook is de betonvloer in verschillende zandkleuren en grijstinten te verkrijgen!

Een betonnen vloer is een harde vloer. Hierdoor is deze kantoorvloer zeer kras- en slijtvast. Wieltjes van bureaustoelen zullen, wanneer je zachte wieltjes voor harde vloeren gebruikt, geen sporen achterlaten.

Ook het onderhoud van een betonvloer op kantoor is simpel. Doordat de vloer glad afgewerkt en geïmpregneerd is, is wekelijks stofzuigen en dweilen al voldoende! Wel is het belangrijk om de vloer dagelijks te controleren op vlekken en deze meteen te verwijderen. Jouw kantoorvloer is toch het visitekaartje van het bedrijf!

Een betonnen vloer samen met vloerverwarming is dé perfecte combinatie! Een betonvloer warmt snel op en houdt de warmte goed vast! Dat betekent dat je minder hoeft te stoken om een aangename temperatuur te bereiken.

Veiligheidseisen kantoorvloer

Een kantoorvloer dient ook aan wat veiligheidseisen te voldoen. Denk hierbij aan:

  • Een kantoorvloer mag niet te glad zijn. Kies daarom ook voor een stroeve vloerafwerking zoals een betonvloer. Een betonvloer wordt glad afgewerkt maar is stroef genoeg om er niet over uit te glijden;
  • Het is belangrijk dat het bij brand lang duurt voordat de vloer vlam vat. Een betonvloer is een brandwerende vloer;
  • Een kantoorvloer dient naadloos te zijn. Zo kan er geen vuil in de naden blijven zitten en blijft de vloer hygiënisch. Een betonvloer is een naadloze vloer! Hierdoor is deze vloer perfect op kantoor;
  • Ook moet de vloer vloeistofdicht zijn. Vuil en vloeistoffen mogen niet in de vloer trekken. Dit houdt de kantoorvloer hygiënisch. Een betonnen vloer wordt geïmpregneerd. Hierdoor zullen vuil en vloeistoffen niet meer in de vloer trekken;
  • In kantoorruimtes wordt vaak regelmatig gelopen en gepraat. Te veel lawaai op de werkvloer maakt de werknemers minder productief;

Betonvloer in jouw kantoorruimte

Kies jij voor een betonnen kantoorvloer? Neem gerust eens contact met ons op over de mogelijkheden! Ook laten wij jou graag onze betonvloeren zien in onze showroom!
Contact opnemen

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag:
8.00-12.30 / 13.00-17.00

Bezoek onze showroom alleen op afspraak.Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.