SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton

Betonvloer onder afschot

Wanneer plaatsen wij een vloer onder afschot? Dit doen we in overleg bij betonvloeren of ruimtes waar veel met vloeistoffen gewerkt wordt. Denk hierbij aan een buitenvloer of terras van beton, laadkuil, bierbrouwerij vloer of voor bedrijven in de voedselindustrie. Op deze manier voorkomt u plassen op de vloer en zorgt het mede voor een goede afvoer van regen, vuil of andere vloeistoffen.

Eigen showroom

Eigen showroom
Kom gerust vrijblijvend langs

Diverse kleuren

Diverse kleuren
Kijk welke kleuren matchen

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesafspraak

Gratis adviesafspraak
Vrijblijvend en informatief !

Direct een prijsindicatie?

Vul uw gegevens in en ontvang op werkdagen binnen 24 uur een reactie.

Voorbereidingen van een betonvloer onder afschot

 • Afschotplan, het is het belangrijkste om de putten en/of goten in de juiste positie te plaatsen in de betonvloer. Daarnaast is het van belang om het juiste percentage afschot aan te houden om verstoppingen te voorkomen. Een goed uitgewerkt afschotplan is daarom erg belangrijk om dat in samenspraak met u samen te stellen.
 • Afwateringssysteem, welk type put of goot u toe gaat passen in de vloer. En van welk product u de put/ goot wilt hebben. De horeca en voedselindustrie hebben bijvoorbeeld te maken met de HACCP normen waarin uitsluitend rvs gebruikt mag worden.
 • We hebben ook een eigen goot systeem ontwikkeld waar een enorme buffer water in opgeslagen kan worden, wat in de brouwerijen een uitkomst is. Tijdens het spoelen van de tanks wordt een enorme capaciteit verlangd van het gootsysteem om het snel af te voeren.
 • Transportmiddelen, de vloer moet geschikt zijn om met bepaalde transportmiddelen over te rijden zonder obstakels. Houdt er dus rekening mee dat de afvoerputten geschikt moeten zijn om er overheen te rijden. Met name palletwagens hebben een hoge punt belasting. Hierdoor is er in de praktijk al menig putdekseltje gesneuveld.

Afschotpercentage betonvloer

Wij raden een minimaal afschotpercentage aan van 0,5cm per strekkende meter (0.5 %). Maar het is beter een afschot van 1cm per strekkende meter ( is 1% ) aan te houden. Dit omdat er anders sneller water kan blijven staan op de betonvloer. Daarnaast adviseren wij een maximaal afschotpercentage van 1,5cm op de werkvloer. Als het percentage te hoog is, kan dit lichamelijke problemen opleveren bij uw werknemers.  Voor terras en buitenvloer van beton en/ of een laadkuil vloer van beton kan dat gerust meer zijn.

Werkwijze

Het aanbrengen van een betonvloer onder afschot gaat als volgt te werk:

 • Peilmaten uitzetten in overleg met de klant, aansluitingen van puien en dorpels controleren om zo de vloerhoogte te bepalen en afvoer
 • Putten en goten/ afvoerplan bepalen en plaatsen
 • Het aanbrengen van de wapeningsnetten
 • Bekisting van de rand beëindigen en stellen van RVS strippen en kantstroken (optioneel)
 • Storten en vlinderen van de vloer. De vloer wordt onder afschot gestort
 • Het instrooien van de gewenste kleur in de toplaag (optioneel)
 • Een vloeistof en vuil werende laag aan brengen (optioneel)

Een vloer onder afschoten realiseren? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden!
Contact opnemen

Ons meest recente werk

Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.