SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton

Bedrijfsvloer

Een betonvloer in uw showroom of bedrijfspand geeft een industrieel en robuust uiterlijk. Op zoek naar een betonvloer voor uw bedrijfshal of showroom? Wij leveren stevige betonvloeren voor in bedrijfspanden. Het is voor uw bedrijfsvloer van belang dat hij sterk is. Dit omdat er waarschijnlijk veel zware voorwerpen op komen te staan. Bijvoorbeeld stellingkasten in uw magazijn of auto’s in uw showroom. Kortom, uw vloer krijgt veel te verduren en moet tegen een stootje kunnen.

Eigen showroom

Eigen showroom
Kom gerust vrijblijvend langs

Diverse kleuren

Diverse kleuren
Kijk welke kleuren matchen

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesafspraak

Gratis adviesafspraak
Vrijblijvend en informatief !

Direct een prijsindicatie?

Vul uw gegevens in en ontvang op werkdagen binnen 24 uur een reactie.

Werkwijze beton storten

Uw bedrijfsvloer storten we in de gewenste ruimte met een betonpomp die de beton vanuit de betonmixer verpompt. De massa verwerken we verder door het beton te verdelen over het gewenste oppervlak. Vervolgens wordt de vloer actief gecontroleerd door personen met een laser. Daar we veel meetpunten per m² nemen, worden onze vloeren standaard al vlakker gestort dan gebruikelijk is in de industrie. Daarna verdichten we de vloer met een trilnaald en wordt de vloer nogmaals afgevlakt met een rei en/of trilspaan. Het trilproces is bedoeld om lucht uit het beton te halen die er tijdens het storten en verpompen in is gekomen, en om een dichtere/ verdeelde beton massa te creëren. Uiteindelijk wordt de betonvloer hier ook sterker door. Dit is toepasbaar met zowel horizontale vloeren als met helling banen.

Dit is de eerste bewerking voordat we de vloer vlinderen en afwerken.

Betonvloer afwerken

Door verschillende benamingen voor het vlinderen ontstaat er vaak verwarring. In de volksmond hebben we het over vlinderen, de architect en constructeur zullen het een monolithische afwerking noemen, en de Belgen en Brabanders noemen het polijsten en/of polieren van de betonvloer. Met al deze benamingen bedoelen we dezelfde afwerking.

Betonvloer vlinderen

Na het gedeeltelijk uitharden van het beton werken wij de vloer af en vlinderen we de vloer. Zodra we er op kunnen lopen, starten we met het vlinderen van de betonvloer. Dit gebeurt met diverse vlindermachines. Voor grote ruimtes hanteren we grote machines waar we zelf op kunnen zitten. Voor de kleinere ruimtes hebben we diverse vlindermachines die we met de hand besturen. Op deze manier voeren we de afwerking optimaal uit.

Bij het afwerken starten we eerst met het schuren van het beton. Dit doen we om de grovere kiezels naar beneden te duwen en een vlakker resultaat te behalen. Als het beton tijdens het droogproces te hard geworden om het te schuren, verwijderen we de schuurplaten onder de vlindermachines. Daarna starten we met het verder vlinderen en verdichten van de betonvloer. Als de vloer glad is en verdicht zal dat een spiegelend, glimmend en gewolkt effect geven. Een betonvloer is ook ruwer te houden tijdens het vlinderen. Dit is bedoeld voor een antislip laag of als vloer voor stallen en dierverblijven.

Nabehandeling betonvloer

Als het vlinderen van de betonvloer klaar is, spuiten wij de vloer in met een Curing Compound. Dit is te vergelijken met vloeibaar plastic op waterbasis die een afsluitende film legt over de gevlinderde betonvloer. Daardoor droogt uw betonvloer niet te snel uit waardoor er ook minder snel scheuren in komen. Verder behaalt de vloer hierdoor uiteindelijk ook een hogere sterkte.

Betonvloer afdekken

Het is ook mogelijk uw betonvloer af te dekken met folie. Folie gaat het uitdrogen van de betonvloer tegen. Dit passen wij toe als de vloer op een later moment behandeld wordt met een coating en/of ander beschermmiddel.

Het is erg belangrijk om uw betonvloer goed af te werken. Dit omdat een betonvloer levenslang meegaat. Wij adviseren u hierin volledig. Neem vrijblijvend contact met ons op.
Contact opnemen

Voordelen betonnen bedrijfsvloer

  • Krasvast
  • Slijtvast
  • Bestand tegen zware voertuigen
  • Brandwerend
  • Naadloos

Benieuwd wat de kosten zijn voor een betonnen bedrijfsvloer? Gebruik de rekentool! Of wilt u meer informatie ontvangen? Neem gerust contact met ons op. Dan bespreken we geheel vrijblijvend alle mogelijkheden.
Contact opnemen Rekentool

Ons meest recente werk

Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.