SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton

biercafe, bierrestaurant

Bierbrouwerijvloer

Een bierbrouwerij is een karakteristieke ruimte. Bij zo’n ruimte hoort natuurlijk ook een karakteristieke vloer. Een betonvloer is zeer geschikt voor jouw bierbrouwerij. Niet alleen vanwege de uitstraling, een bierbrouwerijvloer van beton is ook nog eens loog- en zuurbestendig. Lees snel verder! We vertellen je er alles over!

Gevlinderde bierbrouwerijvloer

De betonvloeren die wij realiseren zijn gevlinderde betonvloeren. Dit zijn vloeren van puur constructief beton. Het beton storten we in de gewenste ruimte en vervolgens vlinderen we de vloer. Dit is het afwerken en glad maken van de vloer.

bierbrouwerijvloer

Voordelen betonnen bierbrouwerijvloer

Een betonnen bierbrouwerijvloer kent veel voordelen, namelijk:

 • Bestand tegen loog- en zuren;
 • Aan te brengen onder afschot inclusief de goten;
 • Bestand tegen zware materialen;
 • Krasvast;
 • Onderhoudsvriendelijk;
 • Voordelig bij grote oppervlaktes;
 • Brandwerend;
 • Volledig naadloos.

Bierbrouwerijvloer op kleur

In een bierbrouwerij is de sfeer en uitstraling van het interieur vaak niet erg belangrijk. Maar in de proeflokalen en cafés wel! Meestal zijn dit oude panden of locaties met karakter. Een betonvloer sluit goed bij deze sfeer aan. Daarom is het mogelijk om kleur toe te voegen aan jouw bierbrouwerijvloer. We vertellen hieronder hoe we dit doen:

Na het storten van het beton is het belangrijk om deze deels uit te laten harden. Niet volledig uitgehard maar wel een gedeelte. Vervolgens werken we de betonvloer af door te vlinderen en op kleur te brengen. Wij blijven tijdens het hele proces bij je op locatie.

Nadat de betonvloer gedeeltelijk is uitgehard beginnen we met vlinderen. Tijdens het vlinderen strooien we fijne deeltjes kleurpigment in de toplaag van de betonvloer. Op deze manier verwerken we de kleur volledig in de toplaag van de vloer en zal deze kleur ook niet meer gaan vervagen.

Als je ervoor kiest om geen gebruik te maken van een kleurpigment ben je afhankelijk van de natuurlijke ingrediënten in de betonmix. Bijvoorbeeld van de kleur van het zand. Hierdoor kan de kleur van je vloer altijd anders uitvallen dan gepland.

Bierbrouwerijvloer in Utrecht ruimte

Bierbrouwerijvloer onder afschot

Als je kiest voor een betonvloer als bierbrouwerijvloer is het belangrijk dat we deze onder afschot aanbrengen. De reden hiervan is omdat er in deze ruimte veel met vloeistoffen wordt gewerkt. Om te voorkomen dat deze vloeistoffen blijven liggen en er plasjes ontstaan, plaatsen wij jouw vloer onder afschot. Op deze manier lopen de vloeistoffen goed weg. Daarnaast brengen wij (eventueel) ook goten aan in de betonvloer.

Loog- en zuurbestendig beton

In een bierbrouwerij wordt veel gewerkt met loog- en zuurhoudende producten. Om te voorkomen dat dit extreme vlekken veroorzaakt in jouw betonvloer, gebruiken wij een speciale betonmix. Deze mix maakt de vloer bestand tegen loog en zuren.

Bierbrouwerijvloer in Utrecht machine

Werkwijze bierbrouwerijvloer

Voor het aanbrengen van jouw betonnen bierbrouwerijvloer gaan wij als volgt te werk:

 • Het aanbrengen van wapeningsnetten;
 • We controleren de aansluitingen van de puien en dorpels en bepalen de vloerhoogte;
 • We stellen de bekisting en RVS strippen en stroken indien gewenst;
 • Vervolgens storten en vlinderen de betonnen bierbrouwerijvloer;
 • Als laatste impregneren we de betonnen vloer.

Offerte aanvragen

Ben jij benieuwd naar wat de mogelijkheden zijn voor een betonnen vloer in jouw bierbrouwerij? Neem gerust contact met ons op, maak een afspraak voor in de showroom of vul het offerteformulier in. Wij vertellen je graag meer!

Contact opnemen

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag:
8.00-12.30 / 13.00-17.00

Bezoek onze showroom alleen op afspraak.Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.