SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton

Bierbrouwerijvloer

Een bierbrouwerij is een karakteristieke ruimte. Bij zo’n ruimte hoort ook een vloer met karakter. Een betonvloer is zeer geschikt voor uw bierbrouwerij. En niet alleen vanwege de uitstraling. Een bierbrouwerijvloer van beton is ook loog- en zuurbestendig. In dit blog vertellen we u daar alles over.

Gevlinderde bierbrouwerijvloer

De vloeren die wij realiseren zijn gevlinderde betonvloeren. Dit zijn vloeren van puur constructief beton. Deze storten we in de gewenste ruimte en vervolgens vlinderen we de vloer. Dit is het machinaal glad maken van de vloer.

Voordelen betonnen bierbrouwerij vloer

Hieronder vindt u de voordelen van een betonnen bierbrouwerijvloer:

 • Bestand tegen loog en zuren
 • Aan te brengen onder afschot inclusief goten
 • Bestand tegen zware voertuigen
 • Krasvast
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Voordelig bij grotere oppervlaktes
 • Brandwerend
 • Naadloos

Bierbrouwerijvloer op kleur

In een bierbrouwerij is de sfeer en de uitstraling van het interieur belangrijk. Meestal zijn dit oude panden met karakter. Een betonvloer sluit daarom heel goed bij deze sfeer aan. Daarnaast is het ook mogelijk om kleur toe te voegen aan uw bierbrouwerijvloer. Hieronder vertellen we hoe we dit doen.

Na het storten van het beton is het van belang om deze uit te laten harden. Echter, de vloer dient nog niet volledig hard te zijn voordat we deze gaan vlinderen en kleuren. Daarom blijven wij ook het gehele proces bij u op locatie.

Nadat de betonvloer gedeeltelijk is uitgehard starten we met vlinderen. Tijdens het vlinderen van de vloer strooien we zeer fijne deeltjes pigment in de toplaag van de betonvloer. Op deze manier verwerken we de kleur echt helemaal in de toplaag van de vloer en zal deze ook niet gaan vervagen. Als u kiest om geen gebruik te maken van het pigment, dan ben u afhankelijk van de kleur van het zand wat gebruikt wordt door de betoncentrale. Hierdoor kan uw vloer lichter of donkerder uitvallen dan gepland.

Bierbrouwerijvloer onder afschot

Als u kiest voor beton als bierbrouwerijvloer dan is het van belang dat we deze onder afschot aanbrengen. De reden hiervan is omdat er in uw ruimte veel met vloeistoffen wordt gewerkt. Om te voorkomen dat er plasjes op de vloer ontstaan, plaatsen wij uw vloer onder afschot. Op deze manier lopen de vloeistoffen goed weg. Daarnaast brengen wij ook goten aan in de betonvloer.

Loog- en zuurbestendig beton

In een bierbrouwerij wordt veel gewerkt met loog- en zuurhoudende producten. Om te voorkomen dat dit extreme vlekken veroorzaakt in uw betonvloer gebruiken wij een andere betonmix. Deze mix maakt uw bierbrouwerijvloer bestand tegen loog en zuren.

Werkwijze

Voor het aanbrengen van uw betonnen bierbrouwerijvloer gaan wij als volgt te werk:

 • We beginnen met het aanbrengen van de wapeningsnetten
 • Daarna controleren we de aansluitingen van de puien en dorpels en bepalen we de vloerhoogte
 • Vervolgens beëindigen we de bekisting van de rand en stellen we RVS strippen en stroken
 • Hierna storten en vlinderen we de betonnen bierbrouwerijvloer
 • Als laatste werken we de vloer af om deze hufterproof te maken

Offerte

Benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor een betonnen vloer in uw bierbrouwerij? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op of bezoek onze showroom. Dan vertellen we u graag meer over onze producten.

Klik hier om contact op nemen.