SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton

Constructievloer van beton

Op zoek naar een harde, sterke en vlakke constructie draagvloer? Overweeg dan eens een betonnen constructievloer. Deze is gemaakt van beton en daarom nagenoeg onverwoestbaar.

Een constructievloer heeft een ‘dragende’ functie. Dat wil zeggen dat deze alle belastingen die optreden tijdens het gebruik opgevangen moeten worden. Met belastingen bedoelen wij het gewicht van de afwerkvloer zelf en alles wat daarop gezet wordt. Denk hierbij aan draagmuren, al het meubilair en alle personen. De constructievloer dient daarom ook keihard en sterk te zijn. Dit om verzakkingen etc. te voorkomen.

Eigen showroom

Eigen showroom
Kom gerust vrijblijvend langs

Diverse kleuren

Diverse kleuren
Kijk welke kleuren matchen

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesafspraak

Gratis adviesafspraak
Vrijblijvend en informatief !

Direct een prijsindicatie?

Vul uw gegevens in en ontvang op werkdagen binnen 24 uur een reactie.

Aanbrengen zwevende constructievloer van beton

Een betonnen constructievloer brengen we op diverse manieren aan. De meest voorkomende is om op een goed verdicht zandpakket te starten. Hieronder beschrijven we in het kort hoe dit in zijn werk gaat:

 • We starten vanaf een goed verdicht zandpakket
 • We brengen een goede harde persing van PS of XPS isolatie aan van ca. 10cm als isolatie om de optrekkende kou van onderaf te weren
 • Langs alle randen wordt er een isolatieband bevestigt wat er voor zorgt dat de vloer los zit van de wanden
 • Daarna brengen we folie aan op de isolatie
 • We plaatsen afstandhouders om onderste laag wapening 3cm boven de isolatie te houden
 • Daarna plaatsen we nog een keer afstandhouders om de bovenste laag wapening op de juiste hoogte te houden

De minimale dikte voor een constructie vloer van beton is 12 cm. De meeste gevallen varieert de betonvloer tussen de 15 en 20 cm. Deze vloer storten we af met behulp van een laser om de juiste hoogte te waarborgen. We storten het beton met een sterke krimparme en hoog constructieve betonmortel. Het leidingwerk kunt u eventueel kan verwerken in deze constructieve laag. Omdat we zeer hoogwaardig beton gebruiken, kunt u de vloer na een week al nagenoeg volledig belasten. Qua afwerking van de betonvloer wordt het spaan glad of onder de rei opgeleverd. Mochten daar speciale wensen in zijn horen we dat graag. De afwerking is dan klaar als ruwe vloer. Daar dient altijd nog een afwerkvloer van bijvoorbeeld zandcement op te komen.

Verankerde constructievloer van beton

Een andere manier om de constructievloer aan te brengen is om de gehele vloer te verankeren in/op de bestaande en/of nieuwe fundering. Daar is vaak een fundering herstel aan vooraf gegaan doordat de oude fundering te zwak of verouderd was. Dat gebeurt altijd in overleg met architect en constructeur. Dit puur omdat we dan als doel hebben, de fundering van het gehele huis en/of bedrijfspand te verzwaren en versterken.

De constructeur kan het bewapeningsplan op de juiste manieren berekenen zodat het daadwerkelijk ook een verbetering is. Op onze jarenlange ervaring gebaseerd kunnen wij u daarin adviseren, maar we kunnen en mogen daar niet een beslissende factor in zijn. Mocht er te weinig wapening aan de constructievloer/betonvloer toegevoegd worden, kan het ook ten nadele werken ten opzichte van de constructie. Dat willen we u altijd besparen. We hebben graag eer van ons werk, en werken daardoor ook met liefde en passie aan verbeteringen. De constructie betonvloer wordt in dit geval vaak ingekast in de wanden, dat wil zeggen dat er inhammen worden gemaakt in de oude fundering, en verankeringen in de fundering. Deze gaan het geheel meedragen en versterken. Deze storten we mee met de gehele betonvloer en vangen zo eigenlijk de krachten op, die in de oude situatie tekort schoten.

De stappen in het kort omschreven:

 • Constructeur/architect het (wapening) plan laten maken.
 • Inkassingen maken oude fundering
 • Isolatie hoogwaardig en druk vast plaatsen
 • Wapening leggen
 • Laten keuren door gemeentelijk inspecteur of bureau
 • Het afstorten van de hoogwaardige en krimparme betonvloer

 

Neem gerust contact met ons op om alle mogelijkheden geheel vrijblijvend te bespreken.
Contact opnemen

Ons meest recente werk

Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.