SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton

Constructievloer als afwerkvloer

Het is mogelijk om op de constructievloer geen afwerkvloer aan te brengen. De constructievloer dient dan meteen als afwerkvloer. Hiervoor werken wij de constructievloeren machinaal af. In de volksmond noemen we dit vlinderen, polijsten, polieren of monoliet afwerken van een betonvloer.

Eigen showroom

Eigen showroom
Kom gerust vrijblijvend langs

Diverse kleuren

Diverse kleuren
Kijk welke kleuren matchen

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesafspraak

Gratis adviesafspraak
Vrijblijvend en informatief !

Direct een prijsindicatie?

Vul uw gegevens in en ontvang op werkdagen binnen 24 uur een reactie.

Voordelen van een constructievloer als afwerkvloer:

  • Meerdere lagen in een keer samenvatten
  • Goedkoper door mindere arbeidsgangen
  • Product en grondstof besparing. Ideaal voor M.V.O. (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen)
  • Stoere en industriële uitstraling
  • Kort droog proces
  • Geschikt in combinatie met vloerverwarming

 

De basis van deze vloer start met het aanbrengen van de hoogwaardige isolatie van XPS of PS100. Daarna is het van groot belang dat we een folie toepassen. De isolatie zagen we vaak binnen op maat, en verliest hierdoor veel tempex bolletjes en stukjes. Door er folie overheen te leggen, zijn we die gelijk kwijt. Mochten er nog van die lichte stukjes aanwezig zijn op de folie, zullen ze laten met het beton storten gaan drijven in de vloer. Dit is met een afwerkvloer niet wenselijk, en zijn later zichtbaar  in het oppervlak van de betonvloer. Na de folie brengen we de vloerverwarmingsbuizen aan. Na de vloerverwarming brengen we de wapeningsnetten aan op afstandshouders van 2-3 cm.

Vloerverwarming in de gevlinderde afwerkvloer

Wij raden de vloerverarming aan te brengen met een hart op hart afstand van 10cm, waardoor het meest gunstigste warmte effect gecreëerd wordt. Overige leidingen kunt u aanbrengen op de vloerverwarming. Houd wel rekening met de koud water leiding, die dient onder de isolatie aangebracht te worden. Als die in de warme vloer aangebracht wordt, is er grote kans op een bacterie of salmonella in de leiding.

U kunt er voor kiezen om de vloerverwarming door ons aan te leggen. We hebben daar al jaren een vaste partij in, die goede service en garantie leveren op het systeem en de leidingen. Als de voorbereidingen klaar zijn, brengen wij de eerste laag wapening aan. Die rust in de meeste gevallen op afstand houders. Dit is wel afhankelijk van de dikte van de betonvloer.

Dikte van de gevlinderde afwerkvloer

De meest toegepaste dikte ligt tussen de 15 en 20cm, geteld vanaf de isolatie. Dunner dan 12cm is niet raadzaam. De betonvloer kan dan hol gaan klinken. Dit gebeurt door de isolatie die dan gaat dienen als klankkast. Daarnaast is de kans op scheurvorming ook groter. Ook is de dikte van 15-20cm ideaal bij een betonvloer met vloerverwarming. Bij een dikkere vloer wordt de verwarming te traag in het besturen ervan.

Storten van een gevlinderde afwerkvloer

Het storten gaat met een betonpomp en een betonmixer. De pomp verpompt het geheel naar de vloer waar onze mensen het verdelen met lasergestuurd gereedschap. Normaal standaard beton bestaat uit zand, grind, cement en water. We hebben diverse unieke betonmengsels die in overleg met diverse betontechnologen het maximale uit het product halen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan speciale watervervangers en plastificeerders die de beton vele malen krimparmer maken. Door die toevoegingen kunnen we scheurvorming minimaliseren. Een ander voorbeeld is om het maximale aan fijne delen en stoffen aan de beton toe te voegen, waardoor de beton zeer fijn en dicht wordt. Door een dichte massa en een minimum aan lucht in het beton zal uw vloer de warmte dus veel beter geleiden en dus energie besparen.

Afwerken van de gevlinderde afwerkvloer

Na het gedeeltelijk uitharden van de betonvloer kunnen we starten met de machinale afwerking. Het vlinderen bepaald mede de uitstraling van de betonvloer. Mocht u een andere kleur willen dan een standaard betonkleur, kunnen we tijdens het vlinderen pigment toevoegen. Dat verwerken we eerst in een mengsel wat we importeren uit Italië. Dat mengsel bestaat uit graniet en een hard gesteente, natuurlijke pigmenten en cement.

Als we de kleurlaag instrooien kunnen we -ongeacht de kleur van het geleverde beton- de uiteindelijke kleur bepalen die u in onze showroom heeft uitgezocht. Nadat we de kleur toegevoegd en bepaald hebben, vlinderen we de betonvloer verder af. Op het moment dat deze glad en strak is mag hij verder drogen, zonder verdere bewerkingen. Na 28 dagen is uw gevlinderde betonvloer op kleur officieel uitgehard. Dat wil niet zeggen dat hij volledig droog is. Het volledige proces waaronder de  uitharding en droging duurt namelijk ca 2 jaar.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen!
Contact opnemen

Ons meest recente werk

Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.