SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton

Vloestofdicht beton

HACCP vloer

Een vloer in jouw horecagelegenheid moet een vloer zijn die voldoet aan de HACCP normen. Als jouw vloer dan aan de normen voldoet wordt de vloer ook wel een HACCP vloer genoemd. Eén van de vloeren die perfect hiervoor geschikt is, is een betonvloer. Een betonvloer voldoet aan al deze HACCP normen, is slijtvast en 95% vuil- en vloeistofafstotend.

Wat is HACCP?

HACCP, oftewel Hazard Analysis and Critical Control Points, is een voedselveiligheidssysteem. Dit systeem is rond de jaren ’60 ingesteld door de NASA. In eerste instantie was het systeem ingesteld om het eten voor astronauten te controleren. Later is deze regel ook ingesteld in Nederland. Elke horecagelegenheid of voedselverwerkingsbedrijf moet voldoen aan dit systeem.

Horecagelegenheden of andere voedselverwerkers moeten een HACCP-plan op stellen. Ook moeten ze hun hele bedrijfsproces nalopen op mogelijke gevaren voor de voedselverwerking en -bereiding. Tijdens deze controle komt ook de vloer aan bod. Er wordt gekeken of de vloer HACCP proof is en dus aansluit op de eisen van het HACCP voedselveiligheidssysteem.

Een voorbeeld hiervan is dat bij een houten vloer, houtdeeltjes los kunnen komen van de vloer. Deze kunnen vervolgens in de producten komen. Een houten vloer is daarom niet HACCP proof.

HACCP vloer

Gevlinderde HACCP vloer

De betonvloeren die wij realiseren zijn van écht beton! Deze vloer storten wij in de gewenste ruimte binnen jouw bedrijf. Deze vloer werken we vervolgens af met vlindermachines. Dit zorgt voor een 95% dichte toplaag. Hierdoor is een gevlinderde betonvloer zeer geschikt als HACCP vloer. De kans op losse deeltjes, gruis en andere slijtagekenmerken is vrijwel niet aanwezig bij een betonvloer.

Vloeistofdichte vloer

Naast onze ‘standaard’ HACCP vloeren, kunnen wij ook een volledige vloeistofdichte vloer leveren. Voor deze vloeren gebruiken wij beton met een andere samenstelling. Ook werken we ze af met een coating. Daarom zijn de vloeren 100% vuil- en vloeistofafstotend. Ook de volledig vloeistofdichte vloeren voldoen aan de HACCP normen.

Let wel op! Voor een vloeistofdichte vloer is een VVV-verklaring nodig. Deze verklaring is niet per se noodzakelijk voor de HACCP keuring, maar wel mooi meegenomen!

Wie controleert mijn HACCP vloer?

Als je dan hebt gekozen voor een gevlinderde betonvloer, en hij wordt gestort in jouw bedrijf, is het controleren de volgende stap. Maar wie komt er eigenlijk jouw vloer controleren op deze HACCP normen? Dit wordt gedaan door geaccrediteerd inspecteur van de NVWA. Deze keuring wordt met je ingepland en hoef je niet zelf te regelen!

vloer horeca, horecavloer

Scheuren in de betonvloer

Een kenmerk van beton is dat de kans op scheuren, aanwezig is. Als dit gebeurt is het belangrijk dat we deze scheuren opvullen. Als je dit niet doet is de kans groot dat er vuil etc. in blijft hangen. Het opvullen van de eventuele scheuren kun je uiteraard door ons laten doen!

Bierbrouwerijvloer

Voordelen van een betonnen HACCP vloer

We zetten de voordelen van een HACCP betonvloer hieronder voor je op een rij:

  • Slijtvast karakter;
  • Volledig naadloos;
  • 95% vuil- en vloeistofafstotend;
  • Brandwerend karakter;
  • Bestand tegen zware materialen;
  • Constructievloer, dekvloer en eindvloer in één.

Is een HACCP vloer wat voor jou?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw horecagelegenheid? Neem dan contact met ons op! We luisteren naar jouw wensen en bespreken samen de mogelijkheden!

Contact opnemen

 

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag:
8.00-12.30 / 13.00-17.00

Bezoek onze showroom alleen op afspraak.Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.