SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton

Vloestofdicht beton

HACCP vloer

Een vloer in jouw horecagelegenheid dient een vloer te zijn voldoet aan de HACCP normen. Ook wel een HACCP vloer genoemd. Een betonvloer is een vloer die absoluut aan deze normen voldoet.  Een betonvloer is slijtvast en na het impregneren voor 95% water-en vloeistofafstotend.

Wat is HACCP?

HACCP, oftewel Hazard Analysis and Critical Control Points is een voedselveiligheidssysteem. Dit systeem is rond de jaren 60 ingesteld door de NASA. Het was in eerste instantie bedoeld om het eten voor astronauten te controleren. Daarna is deze regel ook ingesteld in Nederland en dient elke horecagelegenheid of voedselverwerkingsbedrijf te voldoen aan dit systeem.

Horecagelegenheden of andere voedselverwerkers dienen een HACCP-plan op te stellen. Daarnaast dienen ze hun gehele bedrijfsproces na te lopen op mogelijke gevaren voor de voedselverwerking en- bereiding. Tijdens deze controle komt uiteraard ook de vloer aan bod. Er wordt gekeken of de vloer HACCP proof is en dus aansluit op de eisen van het HACCP voedselveiligheidssysteem. Bijvoorbeeld of er geen houtdeeltjes los kunnen raken van de vloer. Zoals u wellicht begrijpt is een houten vloer dus niet geschikt voor in de keuken van uw horecagelegenheid.

Een gevlinderde betonvloer is zeer geschikt als HACCP vloer. In de volgende alinea gaan we uitleggen hoe dit komt.

Gevlinderde HACCP vloer

De betonvloeren die we realiseren zijn echte betonvloeren die we storten in de gewenste ruimte binnen jouw bedrijf. Deze vloer werken we vervolgens af met vlindermachines. Dit resulteert in een zeer dichte toplaag. Hierdoor is een gevlinderde betonvloer zeer geschikt als HACCP vloer in uw bedrijf. De kans op loszittende deeltjes, gruis en andere slijtagekenmerken is vrijwel niet aanwezig bij een betonvloer.

Vloeistofdichte vloer

Naast onze ‘gewone’ HACCP vloer die we aanbieden, leveren wij ook een vloeistofdichte vloer. Voor deze vloeren gebruiken we beton met een andere samenstelling.  En door deze af te werken met een coating zijn deze vloeren voor 100% vloeistofafstotend. Uiteraard zijn onze vloeistofdichte vloeren ook zeer geschikt als HACCP vloer.

VVV-verklaring

Voor een vloeistofdichte vloer is een VVV-verklaring nodig. Deze VVV-verklaring is niet perse noodzakelijk voor de HACCP keuring, maar is zeker mooi meegenomen.

Wie controleert mijn vloer?

Als je de keuze hebt gemaakt voor een betonvloer en hij is daadwerkelijk gestort in je bedrijf, dan is het controleren de volgende stap. Je vraagt je waarschijnlijk af wie jouw vloer controleert op de HACCP regels. Dat wordt gedaan door een geaccrediteert inspecteur van de NVWA. Je hoeft hier zelf geen contact mee op te nemen. Deze keuring wordt met je ingepland.

Scheuren in de betonvloer

Kenmerkend voor beton zijn de lichte scheuren die kunnen ontstaan. Het is belangrijk dat we deze scheuren snel opvullen. Er kan anders vuil e.d. in blijven. Dit opvullen kun je uiteraard door ons uit laten voeren.

Voordelen van een betonnen HACCP vloer

Hieronder hebben we de voordelen van een betonnen (vloeistofdichte) HACCP vloer voor je op een rijtje gezet:

  • Slijtvast karakter
  • Volledig naadloos
  • 95% vuil- en vloeistofafstotend
  • Brandwerend karakter
  • Bestand tegen zware materialen zoals horecakeukens etc.
  • Constructievloer, dekvloer en eindvloer in één

Is een HACCP vloer wat voor jou?

Benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor jouw horecagelenheid? Neem dan contact met ons op. Samen met jou bespreken we de mogelijkheden op basis van je wensen.

Klik hier om contact met ons op te nemen.

HACCP vloer