SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton

betonvloer showroom

Een gevlinderde betonvloer, iets voor jouw showroom?

Een showroom is een ruimte die veel wordt bezocht. Dagelijks lopen hier klanten overheen om jouw tentoongestelde producten te bewonderen. En dat is te begrijpen want dat is het doel van jouw showroom! Wat je waarschijnlijk niet wilt is dat de vloer alle aandacht trekt. Dit begrijpen we helemaal en daarom hebben wij de oplossing voor jou. Namelijk een gevlinderde betonvloer voor in de showroom. Lees er dit blog alles over.

Wat is een gevlinderde betonvloer?

Een gevlinderde betonvloer voor in jouw showroom storten we door gebruik te maken van een betonpomp. Een van onze medewerkers verdeeld het beton over het gewenste oppervlak. Vervolgens vlinderen we de vloer voor een egale en sterk verdichte toplaag. Dit zorgt ervoor dat jouw betonvloer in de showroom bestand is tegen vloeistoffen van buitenaf. Deze zullen namelijk ongetwijfeld naar binnengelopen worden. Denk aan klanten die met natte schoenen jouw showroom binnenwandelen.

Natuurproduct

Beton is een natuurproduct. Hierdoor is het een keiharde vloer die niet tot nauwelijks meegeeft. Doordat de vloer zo hard is, krast deze ook veel minder. Dat maakt een betonvloer zeer geschikt voor jouw showroom. Dit omdat er bijvoorbeeld stellingen op komen te staan en dat er dagelijks mensen overheen lopen.

 

Showroom Essenz stalen

Kleurmogelijkheden in jouw showroom

In jouw showroom is de kleur van de betonvloer ook belangrijk. Je wilt namelijk niet dat de vloer alle aandacht trekt. Daarom adviseren wij om voor een neutrale kleur te gaan. Hierin hebben wij diverse mogelijkheden. Denk aan meerdere tinten grijs en zand. Eventueel mengen we meerdere tinten met elkaar. Zo ontstaat er een unieke betonvloer in jouw showroom!

Het behandelen van de betonvloer in jouw showroom

Omdat er over de vloer in jouw showroom veel wordt gelopen is het belangrijk om deze vloer goed te behandelen. Dit kan je doen door de vloer te (laten) impregneren. Door het impregneren is de vloer voor 95% water- en vloeistofafstotend.

Het onderhouden van de betonvloer in jouw showroom

Om jouw vloer voor 95% water- en vloeistofafstotend te houden is het belangrijk de vloer ook goed te onderhouden. Zo blijft de impregneerlaag op sterkte en blijft de vloer goed beschermd.

showroomvloer

De uitstraling van een gevlinderde betonvloer

In de showroom is het belangrijk dat de gepresenteerde producten de aandacht trekken. Daarom is het belangrijk om voor een neutrale vloer te gaan. Omdat beton een natuurproduct is, is het met iedere stijl te combineren. Dat maakt een gevlinderde betonvloer zeer geschikt voor jouw showroom!

De werkwijze

Voor het aanbrengen van een gevlinderde betonvloer in jouw showroom gaan wij als volgt te werk:

  • We starten met het controleren van de puien en dorpels op de juiste hoogte
  • Daarna bepalen we de uiteindelijke vloerhoogte
  • Vervolgens brengen we de wapeningsnetten aan
  • Daarna storten we over de wapeningsnetten het beton
  • Het beton werken we vervolgens af. Dit afwerken noemen wij ook wel vlinderen
  • Tijdens het vlinderen strooien we de gewenste kleur in de toplaag van de betonvloer
  • Na het vlinderen kan de vloer drogen en kunt u deze na ongeveer 4 dagen afdekken met een stucloper
  • De stucloper moet tijdens het bouwproces op de vloer blijven liggen
  • Als de stucloper 2-3 weken van de vloer is, mag de vloer geïmpregneerd worden

Bovenstaande weken zijn gemiddeld. Uiteraard is het afhankelijk van het weer hoe snel de vloer droogt en wanneer deze geschikt is om te impregneren.

Een betonvloer in jouw showroom?

Benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor jouw showroom? Neem gerust contact met ons op. We voorzien je graag van passend advies.
Contact opnemen

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag:
8.00-12.30 / 13.00-17.00

Bezoek onze showroom alleen op afspraak.Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.