SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton

Betonnen bakkerijvloer

Betonnen bakkerijvloer

In een bakkerij is het belangrijk dat er aan diverse voorwaarden wordt voldaan. Zo moet de vloer bijvoorbeeld voldoen aan de eisen van de hygiënecode HACCP. Maar daarnaast is ook de uitstraling van belang. U wilt dat uw klanten in een aantrekkelijke winkel terechtkomen. Daarom is de basis van uw ruimte, namelijk de vloer, een belangrijk onderdeel. Wij bieden een betonnen bakkerijvloer aan. In dit blog vertellen wij u alles over een betonnen bakkerijvloer.

Wat is het voor een vloer?

De vloeren die we realiseren zijn vloeren die we maken van puur constructief beton zonder de toevoeging van kunststoffen. Deze bakkerijvloer werken we vervolgens af zodat er een gladde toplaag ontstaat. Dit werkt prettig en maakt de vloer onderhoudsvriendelijk.

 

Voordelen betonnen bakkerijvloer

Hieronder hebben we de voordelen van een betonnen bakkerijvloer voor u op een rijtje gezet:

 • Kras- en slijtvast
 • Brandwerend
 • Volledig naadloos
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Neutrale uitstraling
 • Bestand tegen zware materialen

De uitstraling van de vloer

We begrijpen dat de uitstraling van de vloer ook erg belangrijk is. De vloeren die we realiseren hebben een industriële en neutrale uitstraling. Daarom past het altijd in iedere ruimte en stijl. Daarnaast maken wij uw bakkerijvloer indien gewenst op kleur. Zo ontstaat er een prachtige neutrale basis voor uw bakkerij.

Betonnen bakkerijvloer

Kleurmogelijkheden betonnen bakkerijvloer

Hierboven gaven we aan dat we uw bakkerijvloer eventueel op kleur maken. Hiervoor hebben wij meerdere kleuren die we kunnen maken. De meest gekozen kleuren zijn echter zand- en grijstinten. Deze kleuren passen namelijk in vrijwel iedere stijl. Er zijn wel afwijkende kleuren zoals blauw en rood te realiseren, echter vallen deze wel in een andere prijsklasse.

HACCP geschikt

In de bakkerij is het belangrijk dat u werkt volgens de hygiënecode HACCP. Dit is een code die is ingesteld door de overheid. Bedrijven die werken met voedsel dienen aan deze code te voldoen. De betonvloeren die wij maken voldoen zeker aan de voorwaarden van deze code. Dit komt door het naadloze karakter van de vloer. Daarnaast is de vloer – met de juiste afwerking- ook HACCP geschikt. Op de volgende alinea leest u meer over de afwerkmogelijkheden.

 

Afwerkmogelijkheden

Het is belangrijk dat de vloer in uw bakkerij goed beschermd is tegen vuil en vloeistoffen van buitenaf. Daarom adviseren wij altijd om de vloer te impregneren. Dit is een middel waardoor de vloer als het ware verzadigd. Het middel trekt namelijk voor 95% in alle poriën van de vloer. De overige 5% blijft op de vloer liggen en dient als een beschermlaag. Deze laag slijt op termijn door het gebruik van de vloer. Om de beschermende laag te laten bestaan, dient u de vloer regelmatig te onderhouden. Dit doet u met het impregneermiddel. Door het te mengen met water dient dit als onderhoudsmiddel.

Het aanbrengen van een betonnen bakkerijvloer

Voor het realiseren van een betonnen bakkerijvloer gaan wij in grote lijnen als volgt te werk:

 • Als eerste brengen we de wapeningsnetten aan
 • Vervolgens bepalen we de vloerhoogte en controleren we de aansluitingen voor puien en dorpels
 • Daarna storten en vlinderen we de betonnen bakkerijvloer
 • Tijdens het vlinderen strooien we de gewenste kleur in de toplaag
 • 24 uur na het storten kunt u overige werkzaamheden weer hervatten mits de vloer afgedekt is met stucloper

Offerte

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bakkerij? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Op basis van uw wensen stellen wij een passende offerte op.
Contact opnemen

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag:
8.00-12.30 / 13.00-17.00

Bezoek onze showroom alleen op afspraak.Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.