SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton

Winkelvloer: een moderne en stijlvolle uitstraling

Een winkelvloer moet modern, stijlvol en uitnodigend zijn. Ook zal de vloer een geheel gaan vormen met het totale winkelinterieur. Door het aanleggen van een gevlinderde betonvloer in uw winkel combineer je design en gebruiksgemak!

Eigen showroom

Eigen showroom
Kom gerust vrijblijvend langs

Diverse kleuren

Diverse kleuren
Kijk welke kleuren matchen

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesafspraak

Gratis adviesafspraak
Vrijblijvend en informatief !

Direct een prijsindicatie?

Vul uw gegevens in en ontvang op werkdagen binnen 24 uur een reactie.

Betonnen vloer als winkelvloer

Een betonnen vloer is uniek, duurzaam en stijlvol! Ook zijn onze betonvloeren van hoge kwaliteit. De vloer in uw winkel bepaalt de stijl en sfeer in de ruimte. In uw winkel wilt u natuurlijk graag de aandacht naar uw producten trekken. Een betonnen vloer is hiervoor de perfecte, neutrale basis.

Een betonvloer is in veel verschillende kleuren toepasbaar. Denk hierbij onder andere aan middengrijs, antraciet en zandkleur. Wij realiseren uw betonnen winkelvloer graag volledig naar uw wensen!

Betonnen bakkerijvloer winkelvloer

De voordelen van een betonnen winkelvloer

Een winkelvloer van beton kent veel voordelen. Denk hierbij aan het kras- en slijtvaste karakter en de brandwerendheid. Maar vergeet ook niet dat deze vloer naadloos is! Dit betekent dat de vloer een strakke uitstraling heeft maar ook erg onderhoudsvriendelijk is!

Het storten en afwerken van een betonnen winkelvloer

Een betonnen vloer storten wij in de desgewenste ruimte. Wanneer het beton verdeeld, en gladgemaakt is gaat we het mengsel vlinderen! Dit doen we om een sterke, verdichte toplaag te creëren! Ook geeft het vlinderen van de vloer het gevlamde en gewolkte effect aan de betonvloer. Hierdoor krijgt de betonvloer zijn unieke uitstraling! Tijdens het vlinderen strooien we ook het eventuele, gewenste kleurpigment in!

Er zal wellicht veel gelopen worden op uw winkelvloer. Daarom is het van belang om de vloer goed te beschermen. Wij raden het dan ook aan om uw betonvloer te laten impregneren! Het impregneren van de vloer zorgt ervoor dat deze vuil- en vloeistofafstotend wordt. Dit is ideaal wanneer er dagelijks klanten van buiten naar binnen lopen!

Het proces van het storten van een winkelvloer

Wanneer wij uw betonnen winkelvloer mogen storten verloopt dit proces als volgt:

We beginnen met de voorbereidingen. Deze bestaan uit het leggen van folie, het leggen van vloerverwarming (optie) en het leggen van de wapening. Vervolgens plakken we de wanden, dorpels, kozijnen, puien etc. af en plaatsen we de randisolatie!

Ongeveer een dag later is het dan zover! Het beton wordt gestort. Dit beton komt van een betoncentrale uit de buurt. Het nog vloeibare beton komt via een slang uit de betonwagen in uw winkelruimte. We verdelen die mengsel door de ruimte en we maken dit geheel glad. Dit mengsel zal eerst voor een gedeelte moeten uitharden.

Bij het storten van de betonvloer hoort natuurlijk ook het afwerken ervan. Dit noemen we ook wel vlinderen. Dit kan nadat de vloer voldoende is uitgehard om eroverheen te kunnen lopen. Wel moet het nog nat genoeg zijn om te kunnen bewerken.

biercafe, bierrestaurant winkelvloer

Het droogproces van de winkelvloer

Na het bewerken van de vloer, zal deze verder uitharden. Na een paar dagen kunt u de vloer afdekken met stucloper. Het is hierbij belangrijk dat de ruimte goed geventileerd wordt. Na hoeveel dagen u de vloer kunt afdekken is afhankelijk van de weersomstandigheden en de luchtvochtigheid. Wij laten u uiteraard weten na hoeveel dagen dat, in uw situatie is.

Wanneer de verbouwingen in uw winkelpand verder gaan raden wij het aan om de stucloper op de vloer te laten liggen. Dit beschermt de vloer en vertraagt het droogproces. De stucloper mag er maximaal 3 maanden op blijven liggen.

Wanneer de verbouwing klaar is, mag de stucloper eraf. Vervolgens dient de vloer nog 3 weken, zonder stucloper, te drogen. Ook deze droogtijd is afhankelijk van de temperatuur en de luchtvochtigheid. Na deze 3 weken kunnen wij uw winkelvloer komen impregneren.

De laatste stap: impregneren

Het impregneren is het laatste onderdeel van het proces. Het impregneermiddel zorgt ervoor dat uw winkelvloer voor ca. 95% vuil- en vloeistofafstotend wordt. Na het impregneren van u de vloer 24 uur niet betreden. Hierna kunt u met er op uw sokken overheen. Na 7 dagen is de geïmpregneerde betonvloer helemaal klaar voor gebruik!

Offerte aanvragen

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw winkelvloer? Neem dan gerust contact met ons op! Wij vertellen u graag meer.
Contact opnemen

Ons meest recente werk

Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.