SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton

Werkplaatsvloer

Bent u op zoek naar een nieuwe werkplaatsvloer? Wilt u dat dit een stevige vloer is die wel tegen een stootje kan? Overweeg dan eens een gevlinderde betonvoer. Beton is keihard en zeer geschikt voor in uw werkplaats. Op deze pagina vertellen wij u alles over een betonnen werkplaatsvloer.

Voordelen van een betonnen werkplaatsvloer:

Hieronder hebben we de voordelen van een betonnen werkplaatsvloer voor u op een rijtje gezet:

  • Slijt- en krasvast
  • Bestand tegen zware materialen en voertuigen
  • Te plaatsen inclusief afvoergoten
  • Volledig naadloos
  • Brandwerend

betonvloer

De dikte van een betonnen werkplaatsvloer

Eerder op deze pagina gaven we aan dat we minimaal 15 centimeter dik storten. Zo heeft u een stevige dikke massa die zeer geschikt is voor uw werkplaats. Hij is namelijk uitstekend bestand tegen zware materialen, stellingen en voertuigen. Een werkplaatsvloer van beton zal het gewicht hiervan kunnen dragen.

Betonnen werkplaatsvloer onder afschot

Wordt er in uw werkplaats veel met vloeistoffen gewerkt? Dan is het van belang om deze vloer onder afschot te plaatsen. Zo loopt het water naar één punt en kan het door middel van goten naar de juiste plaats afgevoerd worden. Ook voor een afschotplan kunt u bij ons terecht.
Contact opnemen

Krasvaste betonnen werkplaatsvloer

Een betonnen werkplaatsvloer is slijt- en krasvast. Dit komt omdat een betonnen vloer keihard is.

Het storten en afwerken van een betonnen werkplaatsvloer

Hierboven hebben we voor u alle voordelen en eigenschappen van een betonnen werkplaatsvloer benoemd. We gaan u nu vertellen hoe we deze vloer gaan maken. Een betonvloer wordt als eerste gestort en vervolgens afgewerkt. Hoe we dit doen, leest u hieronder.

Het storten van de vloer

Voordat we de betonnen werkplaatsvloer gaan storten is het belangrijk om met de volgende punten rekening te houden.

  • De ondergrond dient constructief sterk genoeg te zijn
  • Er dient een minimale dikte van 15 centimeter beschikbaar te zijn

Als uw ruimte aan bovenstaande punten voldoet, kunnen we de vloer gaan maken. We brengen als eerste de wapeningsnetten aan die ervoor zorgen dat de uiteindelijke werkplaatsvloer constructief sterker wordt. Als deze netten liggen, beginnen we met het storten van de vloer. Het beton wordt door middel van een betonpomp en slang de ruimte ingepompt en onze medewerkers verdelen het beton gelijkmatig over de vloer.

Het afwerken van de vloer

Na het gelijkmatig verdelen van het beton is het tijd om de vloer uit te laten harden. Hierna gaan we de vloer vlinderen. We starten met het vlinderen zodra de vloer nog niet volledig is uitgehard, maar al wel beloopbaar is. Dit is per vloer zo verschillend, dat we altijd op locatie blijven om dit proces te volgen.

Als de betonnen werkplaatsvloer gedeeltelijk is uitgehard, gaan we deze bewerken met vlindermachines. Dit zijn machines met hard ronddraaiende schijven die over het oppervlak van de vloer ‘schuren’. Op deze manier duwen we de grove delen naar beneden en komen de fijne deeltjes bovenop te liggen. Tijdens het vlinderen strooien we eventueel de gewenste kleur in.

Tussendoor passen we de machine aan en gaan we verder het gladmaken van de toplaag.

Interesse in een betonnen werkplaatsvloer?

Is uw interesse gewekt voor deze variant van de betonnen vloer? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag verder!

Contact opnemen

Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.