SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton

Werkplaatsvloer

Bent u op zoek naar een (nieuwe) werkplaatsvloer die stevig is, en die tegen een stootje kan? Overweeg dan eens een gevlinderde betonvloer. Een betonnen vloer is keihard en zeer geschikt voor in uw werkplaats. Op deze pagina vertellen wij u alles over een betonnen werkplaatsvloer!

Voordelen van een betonnen werkplaatsvloer

Hieronder hebben we de voordelen van een betonnen werkplaatsvloer voor u op een rijtje gezet:

  • Slijt- en krasvast;
  • Bestand tegen zware materialen en voertuigen;
  • Te plaatsen inclusief afvoergoten;
  • Volledig naadloos;
  • Brandwerend.

bierbrouwerij, bier brouwen

De dikte van een betonnen werkplaatsvloer

Een werkplaatsvloer storten wij met een minimale dikte van 15 centimeter. Zo heeft u een stevige, dikke massa die enorm geschikt is voor uw werkplaats. Ook is deze vloer uitstekend bestand tegen zware materialen, stellingen en voertuigen. Een werkplaatsvloer van beton kan het gewicht hiervan gemakkelijk dragen.

Betonnen werkplaatsvloer onder afschot

Wordt er in uw werkplaats veel met vloeistoffen gewerkt? Dan is het belangrijk om de werkplaatsvloer onder afschot te plaatsen. Zo loopt de vloeistof naar één punt en kan het door middel van goten naar de juiste plaats afgevoerd worden!

Keiharde betonnen werkplaatsvloer

Doordat een betonnen vloer keihard is, is een betonnen werkplaatsvloer slijt- en krasvast. Zo blijft de vloer hygiënisch, is deze makkelijk schoon te houden en zullen er niet snel beschadigingen in komen!

Het storten en afwerken van een betonnen werkplaatsvloer

Hierboven hebben wij u alle voordelen en eigenschappen van een betonnen werkplaatsvloer genoemd. Ook leggen wij u graag uit hoe we deze betonnen vloer vervolgens maken.

Bierbrouwerijvloer in Utrecht machine

Het storten van de vloer

Voordat we de betonnen werkplaatsvloer gaan storten is het belangrijk om met de volgende punten rekening te houden:

  • De ondergrond dient constructief sterk genoeg te zijn, of gebracht te worden door middel van een goed verdicht zand en puin pakket;
  • Er dient een minimale dikte van 15 centimeter beschikbaar te zijn

Als uw ruimte aan bovenstaande punten voldoet, kunnen we de vloer gaan maken. We brengen als eerste de wapeningsnetten aan die ervoor zorgen dat de uiteindelijke werkplaatsvloer constructief sterker wordt. Daarbij heeft u de keuze om enkele of dubbele wapening toe te passen. Dit zal gebaseerd worden op het uiteindelijke gewicht wat de vloer zal moeten gaan dragen.

Als deze netten liggen, beginnen we met het storten van de vloer. Het beton wordt door middel van een betonpomp en slang de ruimte ingepompt en vervolgens verdelen we het beton, met laser gestuurd gereedschap, gelijkmatig over de vloer.

industriele vloeren

Het afwerken van de vloer

Na het gelijkmatig verdelen van het beton is het tijd om de vloer gedeeltelijk uit te laten harden. Hierna gaan we de vloer vlinderen. We starten met het vlinderen zodra de vloer nog niet volledig is uitgehard, maar al wel beloopbaar is. Hoelang dit duurt is per vloer zo verschillend, dat we altijd op locatie blijven om dit proces te volgen.

De vlindermachines, zijn machines met hard ronddraaiende schijven die over het oppervlak van de vloer ‘schuren’. Op deze manier duwen we de grove delen naar beneden en komen de fijne deeltjes bovenop te liggen. Tijdens het vlinderen strooien we ook de eventueel gewenste kleurpigmenten in. Hierna vlinderen we de vloer nog verder dicht, ook wel polijsten genoemd, en zal een goed verdichte betonnen vloer het resultaat zijn!

Interesse in een betonnen werkplaatsvloer?

Heeft u interesse in deze betonnen werkplaatsvloeren? Neem dan gerust eens contact met ons op. Wij geven u graag meer informatie over onze vloeren!

Contact opnemen

Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.