SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton

Industrievloeren

In de industrie zijn er verschillende soorten vloeren. Waaronder betonvloeren. Een betonvloer is zeer geschikt als industrievloer. Deze vloer is namelijk keihard en zeer geschikt voor verschillende doeleinden. Denk hierbij aan een vloer voor in de voedselverwerking of voor in een autogarage. Op deze pagina leest u alles over onze industrievloeren en waarom ze zo geschikt zijn.

Alvast informatie ontvangen?
Contact opnemen

Eigen showroom

Eigen showroom
Kom gerust vrijblijvend langs

Diverse kleuren

Diverse kleuren
Kijk welke kleuren matchen

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesafspraak

Gratis adviesafspraak
Vrijblijvend en informatief !

Direct een prijsindicatie?

Vul uw gegevens in en ontvang op werkdagen binnen 24 uur een reactie.

Voordelen betonnen industrievloeren

Hieronder de voordelen van onze betonnen industrievloeren:

  • Volledig naadloos
  • Bestand tegen zware voertuigen en materialen
  • Na een impregneerbehandeling voor 95%
  • Zeer geschikt in combinatie met vloerverwarming
  • Leverbaar in diverse tinten grijs

Industrievloeren van beton

De industrievloeren van beton die wij realiseren zijn echte betonvloeren. Dit is dus puur constructief beton zonder toevoeging van kunststoffen. Deze vloeren werken wij machinaal af voor een sterk verdichte toplaag. Dit machinale afwerken noemen we ook wel vlinderen.

Dikte industrievloeren

De dikte van de industrievloeren is van meerdere factoren afhankelijk. Is het bijvoorbeeld een vloer voor in een showroom dan is de minimale dikte ongeveer 20cm. Is de vloer voor in een grote bedrijfshal met zware stellingen o.i.d. dan hanteren we een minimale dikte van 25cm.

Betonvloer in uw bierbrouwerij

Ook voor in uw bierbrouwerij is een betonvloer een perfecte vloer. Hiervoor gebruiken we namelijk beton wat bestand is tegen loog en zuur. Ook is het geschikt vanwege de sterkte van een betonnen industrievloer. Over deze vloer rijden namelijk veel zware tanks. Het is dan belangrijk dat de vloer tegen een stootje kan.

Gekleurde industrievloeren

Op de kleur van het beton voor uw industrievloer is afhankelijk van het zand wat erdoor heen gaat. Helaas kunnen wij bij de betoncentrale geen invloed uitoefenen op het zand wat ze toevoegen. Het kan dus voorkomen dat uw vloer wat lichter of donkerder is dan verwacht. We begrijpen dat de kleur van een industrievloer minder van belang is dan wanneer het gaat om een vloer voor in uw woning. Echter maken wij (indien gewenst) de vloeren wel op kleur. Dit doen we door fijne deeltjes pigment in de toplaag van de vloer te strooien. Dit doen we tijdens het vlinderen van de betonvloer. Zo zit de kleur echt in de vloer verwerkt en zal deze ook niet gaan vervagen.

Proces industrievloeren

Hieronder hebben we het proces voor het aanleggen van een betonnen industrievloer uitgelegd:

Stap 1:

We beginnen met een inmeetafspraak. Tijdens dit bezoek meten we het exacte aantal vierkante meters en de uiteindelijke dikte van de betonvloer.

Stap 2:

Als eerste brengen we de wapeningsnetten aan. Afhankelijk van de dikte van de vloer doen we dit in 2 lagen. Op deze manier is de vloer extra stevig.

Stap 3:

Daarna storten we het beton over de wapeningsnetten heen in de gewenste ruimte. Vervolgens verdelen we dit tot een gladde massa en laten we de vloer drogen.

Stap 4:

Na het (gedeeltelijk) uitharden van het beton starten we met vlinderen. Dit doen we om een extra verdichte toplaag te creëren. Tijdens het vlinderen strooien we ook de eventuele kleurpigmenten in de toplaag.

Stap 5:

De laatste stap in het proces is het tijdelijk beschermen van de betonvloer. De betonvloer impregneren we namelijk pas na 6 weken. In dit geval adviseren we om een stucloper te plaatsen op de industrievloer. Werken we de vloer af met een coating, dan spuiten we tijdelijk Curing Compound op de vloer. Dit middel slijt vanzelf weer van de vloer af.

Stap 6:

Als laatste impregneren of coaten we de industrievloer. We raden aan dit altijd te (laten) doen. Dit zorgt er namelijk voor dat de vloer bestand is tegen vloeistof en vuil.

Offerte

Geïnteresseerd in één van onze industrievloeren? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op of bezoek onze showroom. Samen met u kijken we wat de mogelijkheden zijn binnen uw situatie.
Contact opnemen

Ons meest recente werk

Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.