SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton

Vloeistofdicht beton

Het materiaal beton is van zichzelf geen vloeistofdicht materiaal. Maar hoe kan u dit beton gebruiken als vloer in uw loods, bierbrouwerij of showroom? Wanneer er werkzaamheden zijn waarbij vloeistoffen op de vloer terecht komen, is het van belang dat deze vloeistoffen op de vloer niet meteen een vlek achterlaten. Hiervoor werken we met verschillende soorten afwerkingen die er voor zorgen dat dit beton zo vloeistofdicht mogelijk is.

Eigen showroom

Eigen showroom
Kom gerust vrijblijvend langs

Diverse kleuren

Diverse kleuren
Kijk welke kleuren matchen

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesafspraak

Gratis adviesafspraak
Vrijblijvend en informatief !

Direct een prijsindicatie?

Vul uw gegevens in en ontvang op werkdagen binnen 24 uur een reactie.

Vloeistofdicht beton

Een betonvloer is na het storten nog erg ruw en niet glad afgewerkt. Na het storten van beton is het nog niet geschikt om op te werken. Daarom vlinderen wij deze betonvloeren helemaal vlak en glad. Dit vlak en glad maken van het beton gebeurt met daarvoor bestemde vlindermachines. Deze machines dichten de poriën van het beton en hierdoor ontstaat er een hardere verstevigde toplaag. Na het vlinderen heeft u echter nog geen vloeistofdicht beton. Na het vlinderen is een betonvloer ongeveer voor zo’n 85% waterdicht.

Vloeistofdicht beton door middel van beschermlagen

Wanneer we de eerste stap hebben gehad van het vloeistofdicht maken van het beton, heeft u de keuze om de vloer nog meer vloeistofdicht te maken. Dit vloeistofdicht maken gebeurt door middel van beschermlagen die we aanbrengen op het beton. Deze beschermlagen brengen we aan nadat het meeste vocht is verdampt uit het beton.

Soorten bescherm en afwerklagen voor beton

Welke beschermlagen zorgen ervoor dat het beton vloeistofdicht is? We werken in het algemeen met twee verschillende beschermlagen. U heeft de keuze om het beton vloeistofdicht te maken door middel van een impregneerlaag of door middel van een coating. De verschillen tussen zo’n coating en impregneerlaag zijn als volgt:

Impregneerlaag:

Coating:

Trekt gedeeltelijk in het beton en ligt gedeeltelijk op het beton

 

Ligt als een jasje op het beton

Zorgt ervoor dat het beton voor 95% vuil- en vloeistofafstotend is

 

Het beton is hierdoor 100% waterdicht

Heeft om de zoveel tijd onderhoud nodig om de impregneer laag te voeden. Het aantal keer onderhoud hangt af hoe intensief u de vloer gebruikt.

 

Na een aantal jaar dient er een nieuwe coating aangebracht te worden.

 

De impregneerlaag is kras- en slijtvast.

Meer kans op krassen op de coating laag

Welke vloerbescherming heeft u nodig?

Welke beschermlaag heeft u nodig voor uw betonvloer? Dit hangt af van de situatie. Wij geven u advies welke beschermlaag het beste past in uw situatie. De afgelopen jaren realiseerden we al vloeistofdichte betonvloeren in verschillende bierbrouwerijen, showrooms, en in de . Benieuwd naar de betonvloeren? Neem contact met ons op om een afspraak te maken in onze showroom voor persoonlijk advies.
Contact opnemen

Waar komen de vloeistoffen die op de vloer komen uiteindelijk terecht?

Omdat de vloeistoffen weg moeten lopen zonder dat het een plas achterlaat, werken we met afschot.  Door te werken met afschot bepalen we de weg die de vloeistof gaat nadat het op de vloer terecht gekomen is. Deze weg van de vloeistof eindigt in de goot. Hierdoor ontstaan er geen plassen en behoudt u een vloer vrij van vloeistof.

HACCP richtlijnen

Bedrijven die werken met voedselwaren moeten zich houden aan de richtlijnen. Hierbij is het belangrijk dat de omgeving geschikt en hygiënisch genoeg is voor het werken met voedsel. Doordat een betonvloer naadloos is, is er geen kans op vuil tussen de voegen. Hierdoor is een vloeistofdichte betonvloer hygiënisch, slijtvast en HACCP geschikt!

Interesse in vloeistofdicht beton?

Heeft u meer interesse in vloeistofdicht beton? Neem gerust met ons contact op. Wij begeleiden u door het proces van begin van het inmeten tot eind van het realiseren van de betonvloer.

U kunt ons snel bereiken tijdens kantoortijden op: 085 0498 121 

Wilt u een indicatie van de prijs voor vloeistofdicht beton? Gebruik de rekentool!
Contact opnemen Rekentool

Ons meest recente werk

Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.