SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton

HACCP vloer – betonnen horecavloer

In Nederland werken veel bedrijven met voedsel. Voor een veilig proces in de productie van dit voedsel dienen deze bedrijven zich te houden aan het HACCP-systeem. Dit is een voedselveiligheid systeem waarmee we gevaar in ons eten voorkomen. In dit HACCP-systeem staan verschillende regels over de voedselveiligheid. In dit systeem wordt er ook naar de vloer gekeken. Voor een HACCP vloer is het van belang dat deze hygiënisch en gemakkelijk te onderhouden is. Een betonvloer is zeer geschikt als HACCP vloer. Dit komt door de uiteindelijke impregneerlaag.

 

Eigen showroom

Eigen showroom
Kom gerust vrijblijvend langs

Diverse kleuren

Diverse kleuren
Kijk welke kleuren matchen

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesafspraak

Gratis adviesafspraak
Vrijblijvend en informatief !

Direct een prijsindicatie?

Vul uw gegevens in en ontvang op werkdagen binnen 24 uur een reactie.

Wat is een HACCP vloer?

Een HACCP vloer voldoet aan verschillende eisen qua hygiëne. HACCP staat voor Hazard Analysis and Critical Control Points. Dit is een systeem dat bedrijven volgen voor zo min mogelijk kans op gevaar in voedsel.

Vooral het onderhoud van de vloer is belangrijk voor het HACCP systeem. Bij het keuren op hygiëne van de vloer kijken de keurders of de voegen van de vloer of tegels wel schoon genoeg zijn. Deze tegels zelf zijn vaak behandeld en voldoende dicht. De voegen hiertussen zijn daarentegen niet waterdicht. Daarom hopen vaak vieze resten op in de voeg zonder dat dit te zien is. Dit is voor de voedselveiligheid niet voldoende hygiënisch. Daarom is een betonvloer als HACCP vloer de oplossing.

Waarom een betonvloer als HACCP vloer?

Een betonvloer is allereerst een naadloze vloer. Het grote voordeel hiervan is dat zo’n vloer erg gemakkelijk is in onderhoud omdat er geen onderbrekingen zijn door voegen. Tijdens het schoonmaken maakt u de HACCP vloer in één geheel gemakkelijk schoon.

Een ander voordeel van een betonvloer als HACCP vloer is dat we de vloer behandelen met een impregneerlaag. Deze impregneerlaag trekt in de vloer. Hierdoor is het niet mogelijk dat zo’n impregneerlaag van de vloer slijt. Een impregneerlaag verdicht de vloer voor 95%. Hiermee is de vloer ook voor 95% vuil- en vloeistofafstotend.

Naast dat onze HACCP vloeren naadloos zijn, heeft een betonvloer meerdere voordelen:

  • Kras- en slijtvast
  • Gaat jarenlang mee
  • Slijtvast
  • Bestand tegen zware materialen

Gevlinderde betonvloer

De HACCP vloer is een vloer die we storten met een minimale dikte van 7 centimeter. Hierdoor is de vloer voldoende op sterkte. Op isolatie heeft de betonvloer een minimale dikte van 9 centimeter nodig en voor vloeren waarop veel gewicht moet komen minimaal 15 centimeter. Uiteindelijk hangt dit af van uw situatie. Op basis van uw situatie bespreken we de minimale dikte die u nodig heeft voor uw HACCP vloer.

 

Gekleurde betonvloer, betonvloer gekleurd

 

100% waterdichte HACCP vloer?

Voor een 100% waterdichte vloer brengen we een coating aan op de vloer. Deze coating komt als een laag, een soort jasje, over de vloer. Hierdoor trekken vloeistoffen niet verder het beton in en ontstaat er geen vlek. Ook wanneer u in de horeca werkzaam bent zoals in de keuken, is een waterdichte vloer erg praktisch. Hier leggen we uit hoe we de betonvloer stap voor stap waterdicht maken.

Wie controleert mijn betonvloer?

Wanneer een vloer HACCP gekeurd is krijgt u om de paar jaar een controle. Hierbij checken NVWA-inspecteurs of u op een veilige manier met het voedsel omgaat. Hierbij controleren ze ook de HACCP vloer op hygiëne tussen voegen en verdere vuilresten. Bij een betonvloer heb je daar bij goed onderhoud geen last van.

Meer weten?

Wilt u meer weten over een HACCP vloer voor uw situatie? Of wilt u weten wat een HACCP vloer kost? Neem dan contact met ons op. Wij voorzien u graag van persoonlijk advies voor uw HACCP vloer.
Contact opnemen

Ons meest recente werk

Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.