SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton

HACCP vloer – betonnen horecavloer

In Nederland is de foodindustrie groot. Voor een veilig proces in de productie van voedsel dienen deze bedrijven zich te houden aan het HACCP-systeem. Dit is een voedselveiligheid systeem waarmee we gevaar in ons eten voorkopen. In het HACCP-systeem staan verschillende regels. In dit systeem wordt er ook naar de vloer gekeken. Een HACCP-vloer moet hygiënisch en gemakkelijk te onderhouden zijn. Een betonvloer is hiervoor dé perfecte vloer.

 

Eigen showroom

Eigen showroom
Kom gerust vrijblijvend langs

Diverse kleuren

Diverse kleuren
Kijk welke kleuren matchen

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesafspraak

Gratis adviesafspraak
Vrijblijvend en informatief !

Direct een prijsindicatie?

Vul uw gegevens in en ontvang op werkdagen binnen 24 uur een reactie.

Wat is een HACCP vloer?

Een HACCP-vloer moet aan verschillende eisen voldoen qua hygiëne. HACCP staat voor Hazard Analysis and Critical Control Points. Dit is een systeem dat bedrijven volgen voor zo min mogelijke kans op gevaar in voedsel.

Het onderhoud van de betonvloer is belangrijk voor het HACCP-systeem. Bij het keuren van de vloer kijken de keurders of de voegen schoon genoeg zijn. Tegels zijn vaak behandeld en voldoende dicht. De voegen daarentegen zijn niet waterdicht. Dit is voor de voedselveiligheid niet voldoende hygiënisch. Daarom is een betonvloer als horecavloer de oplossing.

vloer horeca, horecavloer, HACCP vloer

Waarom een betonvloer als HACCP vloer?

Een betonvloer is een naadloze vloer. Het grote voordeel hiervan is dat zo’n vloer erg makkelijk schoon te maken en te houden. Een ander voordeel van een betonvloer als HACCP-vloer is dat we deze behandelen met een impregneerlaag. Deze impregneerlaag trekt in de vloer. Hierdoor is het niet mogelijk dat zo’n impregneerlaag van de vloer slijt. Een impregneerlaag verdicht de vloer voor 95%. Hiermee is de vloer ook voor 95% vuil- en vloeistofafstotend.

Naast dat onze HACCP vloeren naadloos zijn, heeft een betonvloer meerdere voordelen:

  • Kras- en slijtvast
  • Gaat jarenlang mee
  • Bestand tegen zware materialen
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Tijdloze, strakke uitstraling

Gevlinderde betonvloer

Een betonvloer, die aan de HACCP normen voldoet, storten we minimaal 7 centimeter dik. Op isolatie heeft de betonvloer een minimale dikte van 9 centimeter nodig en vloeren waar veel gewicht op komt maken we 15 centimeter dik. Uiteindelijk hangt dit af van uw situatie. Op basis van uw situatie bespreken we de minimale dikte die u nodig heeft voor uw horecavloer. 

gevlinderde betonvloer, Bierbrouwerijvloer, HACCP vloer

100% waterdichte HACCP vloer?

Voor een 100% waterdichte vloer brengen we een coating aan op de vloer. Deze coating komt als een laag, een soort jasje, over de vloer. Hierdoor trekken vloeistoffen niet het beton in en ontstaat er geen vlek. Ook wanneer u in de horeca werkzaam bent zoals in de keuken, is een waterdichte vloer van belang.

Wie controleert mijn betonvloer?

Wanneer een vloer gekeurd is krijgt u om de paar jaar een controle. Hierbij checken NVWA-inspecteurs of u op een veilige manier met het voedsel omgaat. Hierbij controleren ze ook de HACCP-vloer op hygiëne tussen voegen en verdere vuilresten.

Meer weten?

Wilt u meer weten over een HACCP-vloer voor uw situatie? Of wilt u weten wat een HACCP-vloer kost? Neem dan contact met ons op. Wij voorzien u graag van persoonlijk advies voor uw vloer.

Contact opnemen

Ons meest recente werk

Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.