SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton

Vloeistofdichte vloer

Beton is een poreus materiaal, waar water of vloeistoffen langzaam in en doorheen trekken. In verschillende industrieën is het belangrijk dat de vloer waterdicht is. Hierbij zijn verschillende punten belangrijk om rekening mee te houden. Hoe maken wij zo’n betonvloer nu vloeistofdicht terwijl beton niet vloeistofdicht is?

Eigen showroom

Eigen showroom
Kom gerust vrijblijvend langs

Diverse kleuren

Diverse kleuren
Kijk welke kleuren matchen

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesafspraak

Gratis adviesafspraak
Vrijblijvend en informatief !

Direct een prijsindicatie?

Vul uw gegevens in en ontvang op werkdagen binnen 24 uur een reactie.

Beton zo dicht mogelijk maken

Allereerst maken we het beton zo dicht mogelijk. Hier beginnen we mee door middel van het vlinderen. Het vlinderen duwt het gruis wat op de betonvloer ligt in het beton. Dit zorgt ervoor dat de poriën meer dichten en hierdoor ontstaat er een dichtere massa. Het resultaat van het vlinderen zorgt voor een dichtheid van 85%. De vloer is dus voor 85% vuil- en vloeistofafstotend. Wanneer u nu knoeit met een vloeistof is de kans nog behoorlijk groot dat dit een vlek achterlaat als u de vloeistof niet gelijk weghaalt.

Vermindering van de kans op scheuren

Water gaat zijn eigen weg en loopt in elk scheurtje van de vloer. Al deze scheurtjes proberen we zo veel mogelijk te voorkomen door verschillende materialen en manieren toe te passen om de kans op scheuren zo klein mogelijk te maken. Voordat we de betonvloer storten brengen we wapening aan. Dit zorgt voor extra stevigheid van het beton. Ook plaatsen we langs de muren een foamband. Dit is een flexibel materiaal waartegen we het beton storten. Wanneer het beton gaat uitzetten/krimpen drukt het beton niet rechtstreeks tegen de muur.

Coating

Wilt u de vloer 100% vloeistofdicht maken? Kies dan voor een coating. Een coating komt als een laag op de vloer en hierdoor kunnen vlekken niet meer het beton indringen. Deze coating zorgt ook voor een nog sterkere laag waardoor de vloer bestand is tegen extreem zware materialen. Ook maakt deze coating de vloer slijtvaster, dit is ideaal als u veel met bijvoorbeeld rijdende materialen of machines werkt. Scheuren in het beton zijn hierbij geen probleem. Het water loopt er niet in omdat het niet door de coating dringt. Omdat een coating als een laag over de vloer komt, slijt deze wel in de loop der jaren. Daarom is het belangrijk dat we deze vervangen wanneer deze is verminderd.

HACCP richtlijnen

Wanneer u met voedselwaren werkt dan dient u zich te houden aan de HACCP richtlijnen. Dit staat voor Hazard Analysis Critical Control Points. Hierin staan de gevaren van de voedselveiligheid tijdens productie van deze producten. Door een goede basis, een vloeistofdichte vloer, heeft u een hygiënische, slijtvaste en waterdichte vloer.

Afschot en goten voor een vloeistofdichte vloer

Afschot is belangrijk wanneer er veel vloeistoffen op de vloer komen. Bijvoorbeeld bij bierbrouwerijen en horecagelegenheden is dit erg belangrijk. Het afschot zorgt voor een goede afwatering van de vloeistoffen. Het is wel belangrijk dat de vloeistoffen lopen naar een punt waar deze niet blijven liggen. Dit is te verhelpen door middel van goten in de vloer.

Om het water weg te krijgen werken we met RVS goten. Aan de hand van de hoeveelheid water wat op de vloer terecht komt bepalen we de aantal goten die nodig zijn en het bijbehorende afschot.

Meer weten?

Vragen over onze vloeistofdichte vloeren? Neem contact met ons op voor een passende vloeistofdichte vloer in uw situatie.
Contact opnemen

Ons meest recente werk

Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.