SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton

Industriële betonvloer prijzen

Wat zijn de prijzen van een industriële betonvloer? We leggen u stap voor stap uit hoe wij de prijs van een industriële betonvloer opbouwen, waarom een betonvloer geschikt is voor in iedere industriële ruimte en wat de eigenschappen en voordelen van zo’n industriële vloer zijn. Beton is het perfecte product in de industrie door de sterke eigenschappen en voordelen. Wilt u alvast meer informatie? Neem dan contact met ons op of lees verder!

Eigen showroom

Eigen showroom
Kom gerust vrijblijvend langs

Diverse kleuren

Diverse kleuren
Kijk welke kleuren matchen

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesafspraak

Gratis adviesafspraak
Vrijblijvend en informatief !

Direct een prijsindicatie?

Vul uw gegevens in en ontvang op werkdagen binnen 24 uur een reactie.

Basis betonvloer, basis prijs

Op zoek naar puur alleen een industrievloer? Dan komt u uit bij de basis betonvloer. Hierbij komen de volgende werkzaamheden en materialen kijken:

 • Inmeten & wapening
 • Storten
 • Vlinderen

Nadat deze werkzaamheden gebeurd zijn ligt er bij u een gevlinderde betonvloer die 85% vuil- en vloeistofafstotend is. Het is echter wel nog een gevoelige vloer voor vloeistoffen. Wanneer een vloeistof op de vloer komt, dan is de kans een stuk groter dat hieruit een vlek ontstaat. Deze basis betonvloeren leggen wij bijvoorbeeld vaak in loodsen.

Optie gecoate industriële betonvloer

Werkt u veel met vloeistoffen? Dan is een coating daarvoor uitstekend geschikt. Deze coating komt als een soort jasje over de vloer en maakt de industriële betonvloer 100% waterdicht.

Voordelen coating

De voordelen van coating onder elkaar:

 • Hygiënisch
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Bestand tegen zware tot extreem zware materialen
 • Beschermt tegen bijtende stoffen

Een industriële betonvloer met coating als beschermlaag is bijvoorbeeld in bierbrouwerijen een goede optie. De coating gaat ongeveer een jaar mee maar is daarna aan vervanging toe. Hierbij brengen we een nieuwe coating laag aan. Een coating heeft vergeleken met impregneren wel een hogere prijs.

Optie geïmpregneerde industriële betonvloer

Een impregneer laag in plaats van een coating laag? Het impregneren maak de vloer 95% vuil- en vloeistofdicht. Hierdoor is de kans op een vlek wel groter, maar een vlekje in de vloer is bij de industrie vaak minder belangrijk. Het impregneermiddel trekt in de poriën van de vloer waardoor het bij gebruik en lopen hierop nooit slijt. Wel is het belangrijk om regelmatig met water en een scheutje impregneer de vloer weer opnieuw te voeden door middel van dweilen. Dit voorkomt dat de impregneer laag verzwakt.

Voordelen impregneren

Het impregneer is een onderhoudsmiddel met de volgende voordelen:

 •  Stoot vloeistoffen af
 • Laat damp door
 • Uv-bestendig
 • Langdurige werking

Onder impregneren hangen ook meer opties om te kiezen. Kies bijvoorbeeld ervoor om het impregneren door ons te laten doen, of om het zelf te doen. Bij het zelf doen leveren wij de kannetjes impregneer af en leggen wij u uit hoe u verder gaat met impregneren. Ook is het mogelijk om het impregneer naar u toesturen met uitleg erbij.

De prijzen die hieraan hangen zijn:

Kleur industriële vloer

Een andere optie is de kleur van de betonvloer. Is de uitstraling belangrijk en wilt u zeker zijn dat de kleur van de vloer past bij de rest van de ruimte? Dan is het mogelijk om een kleur te kiezen. We strooien dan kleurpigmenten in. Kleurpigmenten zijn eigenlijk kleine gekleurde stofdeeltjes die we uitstrooien en hierdoor in de betonvloer komen. Het voordeel hiervan is het niet kan verkleuren. Bij geen gekozen kleur hangt de kleur van de betonvloer volledig af van bijvoorbeeld de kleur zand en ingrediënten die de betonmix ingaat. Hier hebben wij geen invloed op. De optie voor een gekleurde betonvloer realiseren we bijvoorbeeld in showrooms. Kosten van een kleur toevoegen zijn: € ,- per vierkante meter.

Industriële betonvloer prijzen

Wat zijn de prijzen van zo’n industriële betonvloer? de kosten van industriële betonvloer hangen van de situatie af. De dikte bijvoorbeeld. Komen er zware materialen op de betonvloer? Dan heeft u dikker beton nodig en zal de prijs hierin ook wat meer bedragen. Globaal gezien zitten de kosten voor industriële betonvloeren tussen € 25,- en de € 75,- per m² exclusief btw.

Meer advies nodig?

Het is dus mogelijk om uit veel verschillende opties te kiezen. Gebruik de rekentool voor alvast een indicatie van de prijzen. Of neem  contact met ons op voor het samenstellen van uw industriële vloer. Aan de hand van uw situatie bespreken we de mogelijkheden en bepalen we de bijbehorende prijzen van uw industriële betonvloer.
Rekentool Contact opnemen

Ons meest recente werk

Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.