SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton

Magazijnvloer van beton

In een magazijn is het belangrijk dat de vloer stevig genoeg is om zware stellingen te dragen. Daarom raden wij een magazijnvloer van beton aan. Zo’n vloer is namelijk sterk en kan te allen tijde het gewicht van bijvoorbeeld stellingen aan. Lees op deze pagina meer over een betonnen magazijnvloer.

Voordelen magazijnvloer van beton

Hieronder hebben we de voordelen van een magazijnvloer van beton op een rijtje gezet:

  • Bestand tegen zware stellingen en voertuigen
  • Te plaatsen onder afschot
  • Stoere en industriële uitstraling
  • Kort droogproces

Magazijnvloer als constructievloer

Een ander voordeel van een magazijnvloer van beton is dat deze ook meteen kan dienen als constructievloer. Hierdoor kan het in een keer gestort worden en zijn er minder arbeidsgangen nodig. Omdat de vloer in één pakket gestort wordt, droogt deze sneller en kunnen overige werkzaamheden sneller opgepakt worden.

magazijnvloer van beton, bierbrouwerijvloer

De dikte van een magazijnvloer van beton

Voor een magazijnvloer van beton hanteren wij een minimale dikte van 15 centimeter of 20 centimeter. Uiteraard is dit afhankelijk van de hoeveelheid stellingen en machines die hierop komen te staan. De ondergrond en/of ondervloer kunt u het beste laten bepalen door een constructeur.

Kleurmogelijkheden

Waarschijnlijk is de kleur van de magazijnvloer wat minder van belang. Maar wilt u er toch een kleur in toe laten voegen? Dat is mogelijk. Wij hanteren diverse grijstinten. Het op kleur brengen doen we tijdens het vlinderen van de vloer. We strooien de pigmenten in de toplaag van de betonnen magazijnvloer.

Het aanbrengen van een magazijnvloer van beton

Voor het aanbrengen van een magazijnvloer van beton gaan wij als volgt te werk:

  • Als eerste dient de ondergrond stevig genoeg te zijn
  • Vervolgens brengen we op de ondergrond isolatie aan
  • Op de isolatie wordt een folie aangebracht
  • Op de folie wordt eventuele vloerverwarming aangebracht en de wapeningsnetten
  • Over de vloerverwarming en de wapening storten wij het beton
  • Het beton laten wij vervolgens gedeeltelijk uitharden en dan starten we met vlinderen

Het vlinderen van een betonnen magazijnvloer

Om een verdichte toplaag te creëren, vlinderen wij de betonvloer. De grove delen van het beton worden naar beneden gewreven en de fijne deeltjes komen bovenop te liggen. Tijdens het vlinderen, strooien we ook de eventuele kleur in de toplaag. Deze vlinderen we mee en komen hierdoor helemaal in de toplaag. Hierdoor kan de kleur ook niet vervagen.

De afwerking van een betonnen magazijnvloer

Na het vlinderen is de betonnen magazijnvloer voor 85% vuil- en vloeistofafstotend. Wilt u dit verhogen? Dan adviseren wij om de vloer te laten impregneren. Hiermee wordt de dichtheid tot wel 95% verhoogd. Hierdoor is de magazijnvloer beter beschermd tegen het indringen van vuil- en vloeistoffen. De intrektijd wordt door het impregneren namelijk verlengd.

Meer informatie ontvangen?

Wilt u meer informatie ontvangen over een betonnen magazijnvloer? Of wilt u advies ontvangen voor uw situatie? Neem dan contact met ons op. We denken graag met u mee en voorzien u van passend advies voor uw magazijnvloer.
Contact opnemen

Ons meest recente werk

Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.