SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton

Betonvloer waterdicht maken

Om een betonvloer waterdicht te maken werken we met verschillende afwerkingen en lagen die er voor zorgen dat de betonvloer 100% waterdicht is. Een waterdichte vloer is bijvoorbeeld nodig in brouwerijen waar ze veel werken met vloeistoffen. De betonvloer maken we uiteindelijk stap voor stap waterdicht. Hoe? Dat lees je op deze pagina.

Eigen showroom

Eigen showroom
Kom gerust vrijblijvend langs

Diverse kleuren

Diverse kleuren
Kijk welke kleuren matchen

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesafspraak

Gratis adviesafspraak
Vrijblijvend en informatief !

Direct een prijsindicatie?

Vul uw gegevens in en ontvang op werkdagen binnen 24 uur een reactie.

Betonvloer waterdicht maken

Vooral in de industrie wordt er veel gewerkt met zware materialen en machines. Deze zware machines rijden af en aan of staan op de vloer. Dit wil dus al zeggen dat het een stevige vloer essentieel is. Een betonvloer in de industrie storten we daarom met een dikte van 15 centimeter. Dit is 15 centimeter aan dubbele wapening en beton. De voordelen van een betonvloer zijn:

 • Kras- en slijtvast
 • Bestand tegen zware materialen
 • Naadloos
 • 100% Waterdicht

Een betonvloer vlinderen

Wanneer wij een betonvloer waterdicht maken is de eerste stap het vlinderen van de betonvloer. Hiermee maak je de betonvloer nog niet waterdicht maar wel al een heel stuk dichter. Door het vlinderen is de betonvloer voor 85% waterdicht. Het vlinderen gebeurt door een machine die we met de hand besturen. Onder deze vlindermachines zitten roterende bladen die het gruis en kleine stukjes beton in de betonvloer duwen. Uiteindelijk ontstaat er een glad oppervlak met een harde toplaag die zeer slijtvast is.

Een betonvloer coaten

Een coating is een product dat we aanbrengen op de betonvloer. De coating die we gebruiken om een betonvloer waterdicht te maken komt als een laag over de vloer. Hierdoor dicht het de gehele betonvloer af. Deze coating verbeterd de hardheid en de dichtheid van de vloer. Dit zorgt ervoor dat de betonvloer uiteindelijk 100% waterdicht is. De coating zorgt er ook voor dat de vloer uiteindelijk nóg sterker wordt. De voordelen van de coating zijn:

 • Zorgt voor een 100% waterdichte betonvloer
 • De vloer is beschermd tegen vuil, vloeistoffen en beschadigingen
 • Slijtvast
 • Bestand tegen extreem zware materialen

Omdat de coating wel als een laag over de vloer komt betekent het wel dat we het na verloop van tijd moeten vervangen door een nieuwe laag.

Betonvloer impregneren

Als afwerklaag heeft u ook de keuze voor een impregneerbehandeling. Deze is in tegenstelling tot een coating niet geheel waterdicht. Een impregneer laag maakt de betonvloer 95% waterdicht. Het impregneermiddel trekt in de poriën van het beton. Hierdoor slijt het niet in de loop van de tijd uit de vloer. De voordelen van een impregneermiddel zijn als volgt:

 • Hoeft niet vervangen te worden door een nieuwe laag zoals bij een coating
 • Slijt niet uit de vloer
 • Bestand tegen zware materialen
 • Bestendig tegen UV

 

Voor een impregneer laag is het wel belangrijk dat u deze laag blijft voeden. Dit doet u door het impregneermiddel als onderhoudsmiddel te gebruiken en samen met water te mengen.

Betonvloer onder afschot

Wanneer u veel met vloeistoffen werkt is het belangrijk dat dit water ook een mogelijkheid heeft om weg te lopen. Hiervoor dienen we het beton onder afschot te plaatsen. Van hieruit loopt het water weg naar een punt. Op dit punt plaatsen we goten zodat het water hierin wegloopt.

Meer informatie?

Voor meer informatie neemt u contact met ons op. We helpen u graag verder met het bespreken van de mogelijkheden en het maken van keuze!
Contact opnemen

Ons meest recente werk

Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.