SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton

Waterdichte vloer

Een vloer is niet zomaar waterdicht. Beton is van zichzelf niet waterdicht maar door verschillende afwerkingen en lagen is ook een betonvloer waterdicht te maken. Deze waterdichte vloeren zijn geschikt voor in de horeca, vloeren bij het zwembad of in de wasplaats. We leggen u hieronder uit hoe we de vloer stap voor stap naar die 100% waterdichtheid brengen.

Eigen showroom

Eigen showroom
Kom gerust vrijblijvend langs

Diverse kleuren

Diverse kleuren
Kijk welke kleuren matchen

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesafspraak

Gratis adviesafspraak
Vrijblijvend en informatief !

Direct een prijsindicatie?

Vul uw gegevens in en ontvang op werkdagen binnen 24 uur een reactie.

Hoe maken we de vloer waterdicht?

Allereerst storten we een betonvloer in de gewenste ruimte. Het beton bestaat hier alleen nog uit natuurlijke samenstellingen en laat alle mogelijke vloeistoffen door. Nadat de betonvloer gestort is vlinderen we de vloer. Dit maakt de vloer 85% vuil- en vloeistofafstotend. Het vlinderen duwt namelijk het gruis van het beton in de vloer waardoor een dichtere massa beton ontstaat. Wanneer er nu water of andere vloeistoffen op de vloer komen, dan is de kans nog wel groot dat het in de vloer trekt en het is er moeilijker uit te halen.

Een 100% waterdichte vloer

Tijdens het uitharden van het beton verdampt het water. Hierdoor ontstaan er minuscule gaatjes die ongeveer net zo groot zijn als menselijk haar. Deze zijn met het blote oog niet te zien. Het beton is dan nog niet waterdicht en eigenlijk zo lek als een vergiet. Om de vloer uiteindelijk helemaal waterdicht te maken kiest u voor een coating. De coating brengt de vloer naar de 100% waterdichtheid. De coating komt als een laag over de vloer heen en maakt de vloer volledig dicht. Zo creëert u een waterdichte vloer. Wanneer er nu een vloeistof op komt, ontstaat er geen vlek. Het is belangrijk dat u de vloeistof snel van de vloer verwijdert. Zo maakt u de kans op een vlek zo klein mogelijk.

HACCP richtlijnen

Bedrijven die werkzaam zijn met voedsel dienen zich te houden aan de HACCP richtlijnen. HACCP staat voor Hazard Analysis Critical control Points. In deze wet staan de gevaren voor de voedselveiligheid tijdens het produceren van voedsel. Een betonvloer met coating is hygiënisch, slijtvast en waterdicht. Hierdoor voldoet hij aan de HACCP richtlijnen.

Voordelen coating

Voordat we de vloer gaan coaten is het belangrijk dat de vloer vooraf schoon en stofvrij is. Hierdoor hecht de coating goed aan de vloer. De coating heeft naast de (100%) waterdichtheid meerdere voordelen: 

  • Hygiënisch
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Bestand tegen zware tot extreem zware materialen
  • Beschermt tegen bijtende stoffen

Afschot en goten voor waterdichte vloer

Als er veel gewerkt wordt vloeistoffen dan is het van belang dat de vloeistoffen goed weg kunnen lopen. Hiervoor werken we met RVS goten. Aan de hand van de hoeveelheid vloeistoffen wat op de vloer terecht komt bepalen we de aantal goten en het afschot. We denken hierin graag met u mee.

Meer advies prijzen of vragen?

Wilt u meer informatie over een waterdichte vloer? Neem dan contact met ons op voor advies informatie en vragen. Alvast een indicatie van de prijs? Gebruik de rekentool!
Contact opnemen Rekentool

Ons meest recente werk

Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.