SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton

Vloeistofdichte betonvloer

Beton is van zichzelf geen waterdicht product. Hierdoor laat het water langzaam door en trekken vloeistoffen zonder enige moeite de vloer in. Om dit te voorkomen werken we het beton zo af dat het vloeistoffen afstoot. Met keuze uit verschillende afwerklagen kiest u de beste optie voor uw situatie. Voor meer specifieke informatie voor uw vloeistofdichte betonvloer, vul het contactformulier in of bel ons!  

 

Eigen showroom

Eigen showroom
Kom gerust vrijblijvend langs

Diverse kleuren

Diverse kleuren
Kijk welke kleuren matchen

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesafspraak

Gratis adviesafspraak
Vrijblijvend en informatief !

Direct een prijsindicatie?

Vul uw gegevens in en ontvang op werkdagen binnen 24 uur een reactie.

Waarom een vloeistofdichte betonvloer?

Wanneer is een vloeistofdichte betonvloer geschikt en waar passen we dit toe? Een vloeistofdichte betonvloer is geschikt in iedere ruimte. Zo passen we vloeistofdichte betonvloeren toe in verschillende horeca gelegenheden, bierbrouwerijenshowrooms, en loodsen. Vaak passen we vloeistofdichte vloeren toe bij ruimtes waarin veel werkzaamheden gebeuren met vloeistoffen.

Hoe doen we dit met scheuren?

Scheuren in een vloeistofdichte betonvloer zijn nooit uit te sluiten. Wel maken we de kans op scheuren zo klein mogelijk. Dit doen we onder andere door:

  • Wapening: dit zorgt voor een extra stevige vloer
  • Foamband: flexibele band, plaatsen we langs de randen van de muur zodat de betonvloer nog kan gaan uitzetten en krimpen.

 

Voor in de industrie is het vaak minder erg dan in een woning dat er een scheurtje links of rechts ontstaat. Maar omdat in een scheur gemakkelijk vloeistoffen weglopen werken we met afwerklagen. De afwerklaag die de betonvloer 100% waterdicht maakt is een coating. Wanneer u een coating toepast en er ontstaat een scheur, dan blijft de betonvloer alsnog vloeistofdicht.

Verschillende afwerklagen

Het nadeel van een coating is dat deze na verloop van tijd van de vloeistofdichte betonvloer slijt. Hierdoor is de coating na een aantal jaar aan vervanging toe en dienen we een nieuwe coating aan te brengen.

 

De andere optie voor een afwerklaag van een vloeistofdichte betonvloer is een impregneerlaag. Deze laag komt niet op de vloer zoals bij een coating maar trekt in de vloer. Het impregneermiddel is een vloeibaar middel dat de poriën van het beton opvult. Hierdoor trekt het impregneermiddel niet uit de vloer en slijt het niet, in tegenstelling tot coating. Wel is het belangrijk dat u, na het impregneren, de vloer blijft onderhouden met een scheutje water en een scheutje van het impregneermiddel. Zo blijft u de impregneerlaag voeden.

 

Het impregneermiddel maakt de betonvloer niet volledig vloeistofdicht maar voor 95% vuil- en vloeistofafstotend. Wanneer er met een vloeistof geknoeid wordt stoot de vloer dit af en trekt het niet meteen in de vloer. Wel is het belangrijk om de vloeistof van de vloer af te halen.

HACCP vloer

Hoe loopt het water weg?

Wanneer er vaak vloeistoffen over de vloer komen is het natuurlijk ook belangrijk dat er geen plas ontstaat. Dit doen we door te werken met afschot. Door middel van afschot begeleiden we het water naar een bepaalde plek. Op deze plek plaatsen we goten zodat het water daar verder in weg kan lopen. Het afschot en het aantal goten bepalen we aan de hand van de situatie.

Meer weten?

Heeft u meer vragen over een vloeistofdichte betonvloer? Neem dan contact met ons op! Wij voorzien u graag van persoonlijk advies.
Contact opnemen

Ons meest recente werk

Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.