SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton

Slijtvaste vloer

De industrie stelt over het algemeen hoge eisen aan vloeren. Logisch, vloeren moeten namelijk bestand zijn tegen zware materialen, machines of voertuigen. Een vloer dient stevig te zijn en moet jarenlang mee gaan. Een slijtvaste vloer is daarom ideaal in uw industriepand. Deze vloeren zijn kras- en slijtvast en kunnen veel gewicht dragen zonder dat de vloer beschadigt. Al geïnteresseerd? Neem direct contact met ons op of lees verder.

Eigen showroom

Eigen showroom
Kom gerust vrijblijvend langs

Diverse kleuren

Diverse kleuren
Kijk welke kleuren matchen

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesafspraak

Gratis adviesafspraak
Vrijblijvend en informatief !

Direct een prijsindicatie?

Vul uw gegevens in en ontvang op werkdagen binnen 24 uur een reactie.

De voordelen van een slijtvaste vloer

Eén van de grote voordelen van beton is de slijtvastheid. Beton is slijtvast door onder andere de dikte van de wapening en verdere afwerkingen. Dit vormt een stevige vloer die jarenlang meegaat. De voordelen van een slijtvaste vloer zijn:

 • De vloer is bestand tegen zware materialen
 • Bij verschuiving ontstaan geen slijtageplekken
 • De betonvloer gaat jarenlang mee

Een slijtvaste vloer is naast de industrie ook uitstekend geschikt voor kantoren, showrooms of bijvoorbeeld bierbrouwerijen. Met beton creëert u een strakke en geleefde vloer. Dit effect ontstaat door de uiteindelijke afwerkingen van het beton. Het beton heeft al een mooie structuur die door het vlinderen extra wordt benadrukt. Door het vlinderen wordt de vloer een dichtere massa. Na het vlinderen is de vloer zo’n 85% vuil- en vloeistofafstotend. Dit is de vergelijken met de dichtheid van een vloer van natuursteen.

Een slijtvaste vloer voor de industrie vlinderen we op een andere manier dan bijvoorbeeld showroomvloeren. De vlindermachines die we in de industrie gebruiken zijn groter en bedoelt om op te zitten. In bijvoorbeeld een showroom hebben we vaak te maken kleinere ruimtes, daarom gebruiken we hiervoor vlindermachines die we met de hand besturen.

Slijtvaste vloer op kleur

De kleur van een betonvloer is belangrijk voor de uitstraling. Dit is vaak in de horeca of in een showroom belangrijker dan bij een slijtvaste vloer in een loods. Mocht u een betonvloer op kleur willen, dan kunt u kiezen uit verschillende grijstinten. Voor en tijdens het vlinderen strooien we kleurpigmenten in het beton. Doordat we de pigmenten echt in de vloer strooien is de kleur slijtvast.

Wanneer u niet kiest voor kleurpigmenten, dan is de kleur van de vloer afhankelijk van de kleur van het zand wat de betoncentrale gebruikt. Hierdoor kan de vloer wat geliger of grijziger uitpakken. Vindt u het belangrijk dat de kleur van de vloer past bij de rest van de ruimte? Dan adviseren wij om te kiezen voor een kleur. Voor de industrie is dit zeker ook mogelijk, maar hier kiest met minder vaak voor omdat de uitstraling van de vloer hier vaak minder belangrijk is. In de industrie is het voornamelijk belangrijk dat de vloer slijtvast is.

Coating of impregneerlaag?

Om het beton te beschermen tegen vlekvorming en om het dichter te maken krijgt u de keuze tussen een coating of een impregneerlaag. De impregneerlaag trekt in de poriën van het beton en maakt het vuil 95% vuil- en vloeistofafstotend. Het impregneermiddel is een onderhoudsmiddel met de volgende eigenschappen:

 • Waterafstotend
 • Dampdoorlatend
 • Bestendig tegen UV
 • Alkalibestandig
 • Heeft een langdurige werking

Een coating is een laag die over de vloer komt als een soort jasje wat de vloer beschermd. Hiermee creëert u een slijtvaste vloer. In tegenstelling tot een impregneerlaag dringt een coating niet in het beton maar ligt als het ware op de vloer. Een nadeel van een coating is wel dat het duurder is het uiterlijk van de vloer verandert. De voordelen hiervan zijn:

 • Vloeistofdicht (100%)
 • Bestand tegen zware belasting
 • Beschermt tegen bijtende stoffen
 • Makkelijk schoon te maken

Ons advies is om voor een impregneerlaag te kiezen in showrooms of vloeren waar geen extreem zware materialen op komen. Ook wanneer het uiterlijk van de betonvloer belangrijk is adviseren we een impregneermiddel. Wanneer er bijvoorbeeld zware stellingen of machines op moeten komen, adviseren wij een coating. Zo wordt de vloer slijtvast.

Meer advies

Wilt u meer advies over de slijtvaste vloer en de andere mogelijkheden hiervan? Neem vrijblijvend contact met ons op! Alvast een prijsindicatie? Gebruik de rekentool!
Contact opnemen Rekentool

Ons meest recente werk

Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.