SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton

Industriële vloer

Een betonvloer is een stevige vloer die tegen een stootje kan en bestand is tegen zware materialen. Wanneer u kiest voor een betonnen industriële vloer, kiest u voor een vloer die voldoet aan deze eisen en hoge kwaliteiten. We geven u graag het beste advies over uw industrievloer.

De afgelopen jaren hebben wij industriële vloeren gerealiseerd in onder andere showrooms, bedrijfspanden en bierbrouwerijen. Naast dat een betonvloer erg stevig is, gaat deze ook lang mee. Kortom, een industriële betonvloer is de ideale vloer voor uw bedrijf. Op deze pagina vertellen we u graag meer over de voordelen en werkwijze van een industriële vloer.

Eigen showroom

Eigen showroom
Kom gerust vrijblijvend langs

Diverse kleuren

Diverse kleuren
Kijk welke kleuren matchen

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesafspraak

Gratis adviesafspraak
Vrijblijvend en informatief !

Direct een prijsindicatie?

Vul uw gegevens in en ontvang op werkdagen binnen 24 uur een reactie.

Industriële vloer voor iedere ruimte

Er zijn verschillende gebruiksruimten waarin een industriële vloer van toepassing is. Denk hierbij aan een magazijn, logistiek centrum, voedingsindustrie, parkeergarage, winkelcentra en bierbrouwerij. Overal is een andere vloer, met andere eisen noodzakelijk. We overleggen graag over de mogelijkheden van een gevlinderde betonnen industrievloer.
Contact opnemen

Voordelen van een industriële vloer

Een industrievloer moet voldoen aan verschillende eisen wanneer het gaat om duurzaamheid, belastbaarheid en veiligheid. Een betonnen industrievloer is:

  • Kras- en slijtvast. Een betonvloer is een keiharde vloer die niet snel beschadigd;
  • Bestand tegen zware materialen, voertuigen en voorwerpen. De betonnen industrievloer is een dikke, harde en stevige vloer en kan veel gewicht dragen;
  • Brandwerend;
  • Onze industrievloer gaat jarenlang mee;
  • Dit maakt de betonvloer mega hygiënisch. Vuil en stof kunnen zich niet ophopen, en schoonmaken is dan ook erg makkelijk;
  • Een gevlinderde betonvloer is vloeistofdicht en ook bestand tegen zuren.

bierbrouwerij, bier brouwen

Werkwijze bij een industriële vloer

Wanneer wij uw industriële vloer mogen aanleggen gaan we zorgvuldig te werk. Tijdens dit proces denken we graag met u mee en adviseren we waar nodig. Wij leggen onze werkwijze voor u uit:

Voorbereidingen voor een industriële vloer

Een aantal weken voordat de betonvloer gerealiseerd wordt treffen we eerst een aantal voorbereidingen. We beginnen het proces met een inmeetafspraak. Hierbij bespreken we technische details, meten we de exacte dikte voor de betonvloer en het aantal vierkante meters.

Wapening industriële vloer

Een aantal weken na de inmeetafspraak leggen we de wapening. De betonvloer wordt minimaal 15 centimeter dik, hierin verwerken we wapening. De wapening in de betonvloer maakt het beton extra stevig. Ook plaatsen we tijdens deze afspraak foamband langs de wanden. Dit is om de kans op scheuren te verkleinen, doordat de vloer kan uitzetten en krimpen.

Industriële vloer storten

1 à 2 dagen nadat de wapening is gelegd komen we de industriële vloer storten. Het storten van de betonmix gebeurt met behulp van een betonpomp en een betonwagen. De betonmix uit de betonwagen komt in de betonpomp die het beton, door middel van een slang op de juist plaats brengt.

We verdelen de betonmix over de gewenste ruimte. Vervolgens maken we het vlak met behulp van een rei en op hoogte met behulp van een laser.

Industriële vloer vlinderen

Wanneer het beton voor een gedeelte is uitgehard, gaan we de betonvloer vlinderen. Hierdoor verdichten we het beton en ontstaan de unieke tekeningen in de toplaag. Door het vlinderen worden de grove deeltjes van de betonmix naar beneden geduwd waardoor er een dichte, verstevigde toplaag. Daarna is het beton ongeveer 85% vuil- en vloeistofafstotend.

De kleur van het beton is afhankelijk van onder andere de kleur van het zand dat in de betonmix gaat. Hierdoor is het mogelijk dat de vloer wat geler, of bruiner wordt. Wij hebben hier geen invloed op. Wilt u toch zeker zijn van de kleur van uw vloer? Kies er dan voor om een kleurpigment in de vloer te strooien. Dit gebeurt tijdens het vlinderen zodat de kleur in de toplaag verwerkt zit en er ook niet meer afslijt.

Betonvloer vlinderen

Industriële vloer impregneren

Een aantal weken na het storten en vlinderen van de betonvloer, wanneer deze helemaal droog is, komen wij langs om de betonvloer te impregneren. Het impregneren maakt de betonvloer ongeveer 95% vuil- en vloeistofafstotend.

Bezoek onze showroom

Bent u op zoek naar een industriële vloer? Kom eens langs in onze showroom. We bespreken de mogelijkheden, adviseren u graag en maken een offerte aan de hand van uw wensen. Maakt u van tevoren een afspraak?

Alvast een prijsindicatie? Gebruik de rekentool!
Afspraak maken

Ons meest recente werk

Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.