SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton

Industriële vloer

Een stevige vloer die tegen een stootje kan en zware materialen kan weerstaan, dat is de perfecte industriële vloer voor uw bedrijf. Op zoek naar een vloer met deze eigenschappen? Bij Willem Betonwerken bent u aan het juiste adres. Wilt u persoonlijk advies of een afspraak maken? Neem dan hier contact met ons op via telefoonnummer 085-0498 121.

De afgelopen jaren hebben wij industriële vloeren gerealiseerd in onder andere showrooms, bedrijfspanden en bierbrouwerijen. Naast dat een betonvloer erg stevig is, gaat deze ook lang mee. Kortom, een industriële betonvloer is de ideale vloer voor uw bedrijf. Op deze pagina vertellen we u graag meer over de voordelen en werkwijze van een industriële vloer.

Eigen showroom

Eigen showroom
Kom gerust vrijblijvend langs

Diverse kleuren

Diverse kleuren
Kijk welke kleuren matchen

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesafspraak

Gratis adviesafspraak
Vrijblijvend en informatief !

Direct een prijsindicatie?

Vul uw gegevens in en ontvang op werkdagen binnen 24 uur een reactie.

Voordelen van een industriële vloer

Een industriële vloer is:

  • Krasvast
  • Slijtvast
  • Bestand tegen zware voertuigen
  • Brandwerend
  • Naadloos

Werkwijze bij een industriële vloer

Bij het aanleggen van een industriële vloer gaan wij zorgvuldig te werk. Tijdens dit proces denken wij graag met u en uw bedrijfspand mee. Hieronder leggen we deze werkwijze voor u uit.

Voorbereidingen voor een industriële vloer

Voordat een betonvloer gerealiseerd wordt treffen we eerst een aantal voorbereidingen. We beginnen het proces met een inmeetafspraak. Hierin bespreken we technische details, meten we de precieze vierkante meters en bepalen we de exacte dikte die de betonvloer nodig heeft.

Wapening industriële vloer

Is de ruimte ingemeten? Dan is de wapening van de vloer de volgende stap. Het beton zelf is 15 centimeter dik waarin we de wapening verwerken. Dit noemen we gewapend beton en maakt het beton extra stevig. In de industrie is dit noodzakelijk doordat de vloer veel moet dragen. De wapeningsnetten binden we vast zodat ze niet in de industriële vloer gaan drijven. Tijdens het leggen van de wapening plaatsen we een foamband voor bescherming van de muren wanneer de betonvloer gaat uitzetten en krimpen. Dit is ook om scheurvorming tegen te gaan, omdat de vloer zo nog wat beweegruimte heeft.

Industriële vloer storten

Wanneer de wapening gelegd is beginnen we met het storten van de industriële vloer. Het storten gebeurt met behulp van een betonpomp en een betonwagen. Het beton uit de betonwagen komt in de betonpomp die het door middel van een slang op de juist plaats brengt.

De kleur van het beton is afhankelijk van de kleur van het zand wat de betonmix ingaat. Hierdoor is het mogelijk dat de kleur van de uiteindelijke industriële vloer bijvoorbeeld wat lichter of nou juist wat donkerder is. Op de kleur zand hebben we geen invloed. Wilt u toch zeker zijn van een kleur voor uw industriële vloer? Kies er dan voor om kleurpigmenten in de vloer te laten strooien. Dit gebeurt wanneer de vloer hard genoeg is om met de vlindermachines te gaan vlinderen. De pigmenten strooien we uit en verwerken we door het vlinderen in de vloer.

Industriële vloer vlinderen

Als de vloer uithardt, dan gaan we over tot het vlinderen van de industriële vloer. Hiermee maken we de vloer glad en slijtvast. Door het vlinderen is de vloer voor 85% vuil- en vloeistofafstotend. De grove deeltjes van de betonmix worden door middel van het vlinderen naar beneden geduwd waardoor er een dichte en stevige toplaag ontstaat.

Industriële vloer impregneren

Na het vlinderen, dan is de betonvloer in principe klaar. U heeft dan nog de keuze om de industriële vloer te laten impregneren. Met het impregneren worden de poriën van het beton gevuld wat ervoor zorgt dat de vloer dichter wordt. Wanneer u de vloer impregneer is deze voor 95% vuil- en vloeistofafstotend. Als er een wat agressiever middel op de vloer valt, dan is het middel binnen 2 uur (!) weg te halen zonder dat het een vlek achter blijft. Wanneer er een heel agressief of bijtend middel op valt is het niet te garanderen dat er geen vlek ontstaat.

Bezoek onze showroom

Wij nodigen u van harte uit voor een adviesgesprek in onze showroom. We bespreken de mogelijkheden voor uw industriële vloer en u ontvangt na het gesprek een prijsindicatie naar aanleiding van uw wensen. Maak hier een afspraak. Ook voor persoonlijk advies, verdere informatie en vragen kunt u contact opnemen.

Alvast een prijsindicatie? Gebruik de rekentool!
Contact opnemen Rekentool

Ons meest recente werk

Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.