SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton

Industriële betonvloer

Een industriële betonvloer is dé ideale vloer voor in uw bedrijfspand. Een betonvloer is superhard en stevig; grote stellingen, machines en ander grof geschut is voor deze vloer geen probleem. Door de dikte van minimaal 15 centimeter is een betonvloer vrijwel onverwoestbaar. Voor extra stevigheid brengen we een dubbele wapening aan. Dit zorgt voor een vloer die jarenlang meegaat. Op deze pagina vertellen wij u alles over onze industriële betonvloeren.

Eigen showroom

Eigen showroom
Kom gerust vrijblijvend langs

Diverse kleuren

Diverse kleuren
Kijk welke kleuren matchen

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesafspraak

Gratis adviesafspraak
Vrijblijvend en informatief !

Direct een prijsindicatie?

Vul uw gegevens in en ontvang op werkdagen binnen 24 uur een reactie.

Wat is de minimale dikte voor een industriële betonvloer?

De dikte van uw industriële betonvloer hangt af van de bestemming en gewicht wat op de vloer komt. Zijn dat zware machines, auto’s in een showroom of hoge stellingen? Dan ligt de dikte vaak tussen de 15 en 25 centimeter. Bij minder zware producten heeft een industriële betonvloer minimaal 7 centimeter nodig.

Het storten van de vloer

De betonvloer is niet zomaar stevig. Er gaan een aantal werkzaamheden aan vooraf om een industriële betonvloer extra stevig en bijna onverwoestbaar te maken. Wanneer er veel gewicht op de vloer komt brengen we dubbele wapening aan zodat de vloer stevig genoeg is. Nadat de wapening is geplaatst, storten we het beton. Het beton uit de betonwagen gaat via de betonmixer naar de betonpomp. Hierna storten we het beton via een slang in de gewenste ruimte. We verdelen het beton over het gehele oppervlak en controleren het met een laser. We maken hierna de vloer dichter met een trilnaald en vlakken het nogmaals af met een rei en/of trilspaan.

Industriële betonvloer vlinderen

Wanneer de industriële betonvloer hard genoeg is om op te lopen en stevig genoeg is voor het gewicht van de vlindermachines dan starten we met het vlinderen van de vloer. Voor grotere ruimtes, zoals loodsen, gebruiken we grote vlindermachines waarop we zitten. Voor kleinere ruimtes gebruiken we kleinere vlindermachines die we met de hand besturen. Hierdoor is elke ruimte te vlinderen en voeren we de afwerking optimaal uit. Het vlinderen zorgt ervoor dat we het gruis en de grovere kiezels naar beneden trillen. De industriële betonvloer heeft uiteindelijk een dicht en vlak effect. Het is mogelijk om de betonvloer ruwer te maken tijdens te vlinderen. Dit is bedoeld als antislip laag.

Nabehandeling van een industriële betonvloer

Om de industriële betonvloer extra bescherming te geven kunt u kiezen voor een coating of impregnering. Een coating of impregneermiddel brengen we aan als het vochtpercentage in de industriële betonvloer maximaal 4% is. We adviseren altijd om dit te doen. Op deze manier is de vloer vloeistof- en vlekbestendig.

Een coating of impregnering brengen we 6 weken na het storten aan. Tijdens deze 6 weken is het van belang dat u de vloer tijdelijk afdekt. We raden aan om dit te doen met een folie.

Een industriële betonvloer op kleur

Is de uitstraling van de vloer ook belangrijk? Bijvoorbeeld in een showroom of horecapand? Kies er dan voor om kleurpigmenten in de vloer te laten strooien. Dit gebeurt in de tweede stap tijdens het vlinderen wanneer de vloer nog niet helemaal is uitgehard. Op deze manier komt de kleur echt in de vloer te zitten en verkleurt de vloer niet.

Zonder kleurpigmenten is de kleur van de industriële betonvloer afhankelijk van de kleur van het zand van de beton centrale. De ene keer is dit wat geler zand en de andere keer wat grijzer. Hier hebben we geen invloed op en dus kan de kleur van de vloer een verrassing zijn. Beton blijft tenslotte een natuurproduct. Voor de industrie is de kleur van de vloer waarschijnlijk minder van belang. Voor in showrooms en horecagelegenheden is het vaak belangrijk dat de kleur van de vloer past bij de rest van de ruimte.

Voordelen industriële betonvloer

  • Kras- en slijtvast
  • Gemakkelijk in onderhoud
  • Energiezuinig (ideaal in combinatie met vloerverwarming)
  • Naadloos
  • 95% vuil- en vloeistofafstotend
  • Stevig genoeg voor zware tot extreem zware materialen

Meer informatie over een industriële betonvloer?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw industriële betonvloer? Neem contact met ons op over de mogelijkheden in uw situatie. Wilt u alvast een indicatie van de prijs? Gebruik de rekentool.
Contact opnemen Rekentool

Ons meest recente werk

Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.