SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton

Betonvloer storten

Hoe gaat het proces van het storten van een betonvloer in zijn werk? Hoe werken wij de betonvloer glad en vlak af en wat zijn voor u de mogelijkheden? We leggen voor u uit hoe we stap voor stap de betonvloer storten en verder afwerken zodat de vloer geschikt is voor uw ruimte en situatie. We storten en werken de betonvloer zo af, dat de betonvloer jarenlang meegaat.

Eigen showroom

Eigen showroom
Kom gerust vrijblijvend langs

Diverse kleuren

Diverse kleuren
Kijk welke kleuren matchen

Kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten
100% gegarandeerd

Gratis adviesafspraak

Gratis adviesafspraak
Vrijblijvend en informatief !

Direct een prijsindicatie?

Vul uw gegevens in en ontvang op werkdagen binnen 24 uur een reactie.

Een betonvloer storten

Allereerst is het belangrijk dat we weten in welke ruimte we een betonvloer gaan storten. Gaat dit bijvoorbeeld om een showroom, een loods of bierbrouwerij? Dan letten we op verschillende punten om de geschikte betonvloer te storten voor de bestemde ruimte. Bij bierbrouwerijen komen er bijvoorbeeld vloeistoffen op de vloer dus dienen we de betonvloer onder afschot te storten zodat het water afloopt naar één punt. Op dit punt plaatsen we goten zodat het water verder wegloopt en er geen plas ontstaat.

Voorbereiding van het storten van de betonvloer

Voordat we beginnen met het storten van de betonvloer komen we langs op locatie om de exacte maten in te meten. Hierdoor weten we precies hoeveel beton we nodig hebben voor het storten van de betonvloer. We meten hierbij het totale oppervlak in en de dikte die we nodig hebben om de betonvloer te storten. Verder lopen we punten van aandacht langs en bespreken verder wat de mogelijkheden hiervoor zijn.

Gewapende betonvloer

Nadat we hebben ingemeten brengen we de wapening aan op de ondervloer. Dit is voor de extra sterkte van de vloer en verminderd de kans op scheurvorming. Hierna is het echte beton aan de beurt en gaan we de betonvloer op de wapening storten. Het beton komt via een betonwagen op de juiste plek. Deze betonwagen is aangesloten op een betonpomp die het beton verder naar de gewenste plaats brengt via een betonslang. Vanuit hier kunnen we gemakkelijk bij verschillende hoeken. Nadat de gehele vloer is gestort, vlakken we het beton al af met een lange rei. Hierdoor verdelen we het beton over de vloer en maken we er een vlakke massa van. Vanuit hier gaan we verder afwerken om de betonvloer sterker, dichter en gladder te maken.

Afwerken na het storten

Na het storten van de betonvloer laten we de vloer drogen. Hierdoor wordt de betonvloer voldoende sterk om met de vlindermachines aan de slag te gaan. Deze vlindermachines vlinderen de betonvloer nog gladder waardoor het ruwe ervan af is. Door het vlinderen verdichten we de betonvloer voor 85%. Het gruis en kleine puindeeltjes van het beton worden in de betonvloer geduwd. Hierdoor ontstaat er een dichtere massa en een extra verstevigde toplaag. Een betonvloer kan na het vlinderen enorm veel gewicht hebben door de dikte en stevigheid en door de wapening.

 

Na storten en afwerken van de betonvloer is de betonvloer klaar om te drogen. Nadat de betonvloer geheel op sterkte is komt er een coating of impregneerlaag overheen. Deze lagen maken de betonvloer nog dichter.

Afwerklaag betonvloer

De laatste laag die over een betonvloer heen komt is een coating of impregneerlaag. Dit zijn beschermlagen die voor minder kans op vlekvorming zorgen en dat vuil en vloeistoffen niet in de vloer dringen.

Coating als beschermlaag?

Een coating is een bescherming die als een soort jasje over de vloer komt te liggen. Hierdoor dringen vloeistoffen niet in het beton en ontstaat er geen vlek. Een coating is naast de beschermlaag ook bestand tegen zware materialen. Een coating is 100% waterdicht waardoor deze uitstekend is voor bedrijven die werken met vloeistoffen zoals bierbrouwerijen.

Het nadeel van een coating is dat het na verloop van tijd slijt. Hierdoor is het nodig dat er een nieuwe coatingslaag op komt om weer een aantal jaar mee te gaan.

Geïmpregneerde betonvloer

Het andere beschermingsmiddel is een impregneerlaag. Dit middel is zo dun als water en trekt daardoor in de poriën van het beton. Hierdoor is de dichtheid van de vloer 95% en stoot het middel vuil en vloeistoffen af. Deze laag heeft na verloop van tijd geen vervanging nodig maar alleen onderhoud. Hierdoor blijf je de vloer voeden met het impregneer en verzwakt de bescherming niet.

Bel ons!

Geïnteresseerd om een betonvloer te laten storten? Neem contact met ons op om verder te spreken over de mogelijkheden op basis van uw situatie. We adviseren u graag met het maken van de keuze en storten ook graag bij u een betonvloer.
Contact opnemen

Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.