SLUITEN ×

100% kwaliteitsproducten van beton

Industriële vloer

4x de voordelen van een industriële vloer

Een industriële vloer is toe te passen in meerdere ruimtes. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een horecagelegenheid, bierbrouwerij, restaurant en showroom. Een industriële vloer biedt vele voordelen. In dit blog leggen we uit wat voor vloeren wij realiseren en wat de voordelen hiervan zijn.

Wat is een industriële vloer?

De industriële vloeren die wij realiseren zijn gevlinderde betonvloeren. Deze storten we met een betonpomp in de desgewenste ruimte en vervolgens vlinderen we deze. De minimale dikte van deze vloeren is 15cm. Uiteraard is dit wel afhankelijk van het doel van de industriële vloer. Is het bijvoorbeeld een showroom met auto’s, dan adviseren we de vloer wat dikker te storten in verband met het gewicht.

Maar waarom zou je een industriële betonvloer laten leggen in jouw ruimte? In de volgende alinea’s vertellen we je in grote lijnen over de voordelen van een betonnen industriële vloer.

Wil je liever persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op!

Contact opnemen

Betonvloer storten

1. Bestand tegen zware materialen en voertuigen

Een gevlinderde betonvloer is een keiharde vloer. Voor in de industrie bestaat er eigenlijk geen betere vloer dan een betonvloer. Omdat hij zo hard is geeft hij nauwelijks tot niet mee. Met een minimale dikte van 15cm heb je dus een dikke, sterke massa die bestand is tegen zware materialen en voertuigen.

Heb je bijvoorbeeld een magazijn waar zware stellingen in komen te staan, dan is een betonnen industriële vloer de oplossing. Deze vloer zal namelijk te allen tijde het gewicht van de stellingen aankunnen.

2. Vloeistofdicht en loog- en zuurbestendig

In een horecagelegenheid is het van belang dat jouw vloer voldoet aan de HACCP normen. Een van deze normen is dat je een vloeistofdichte vloer hebt liggen. Een betonnen industriële vloer is een vloeistofdichte vloer. We gebruiken voor deze vloeren namelijk beton met andere toevoegingen die het beton vloeistofdicht maken. Daarnaast wordt zo’n vloer altijd geïmpregneerd.

Een betonnen industriële vloer kan gaan scheuren. Dit gebeurt door het uitzetten en krimpen van de vloer. Meestal is de vloer na een jaar volledig uitgewerkt en zal deze niet meer gaan scheuren. Het is belangrijk dat op het moment dat de vloer gaat scheuren je direct contact met ons opneemt. Wij komen dan op locatie de scheuren opvullen. Zo blijft jouw vloeistofdichte vloer ook daadwerkelijk vloeistofdicht.

Ook in bierbrouwerijen wordt veel met vloeistoffen gewerkt. Ook met vloeistoffen die logen en zuren bevatten. Het is van belang dat deze niet in de industriële vloer kunnen trekken. Daarom werken we in een bierbrouwerij altijd met loog- en zuurbestendig beton. Ook deze betonvloer wordt altijd geïmpregneerd. Dit is om de industriële vloer een nog vloeistofdichter karakter te geven.

brouwcafe, bierbrouwerij

3. Onder afschot inclusief goten

Hierboven gaven we al aan dat het belangrijk is dat de industriële vloer vloeistofafstotend is. Daarnaast is het ook zeer belangrijk dat de vloeistoffen goed weg kunnen lopen. Daarom maken wij een betonnen industriële vloer altijd onder afschot. Met behulp van een afschotlaser bepalen we het afschot. In de praktijk komen we meestal uit op een afschot van ongeveer een centimeter. Dit is voldoende om de vloeistoffen goed weg te kunnen laten lopen.

Het afvoeren van de vloeistoffen is ook van belang. Daarom plaatsen we altijd goten in de betonvloer. Samen met jou bespreken we een afschotplan en we adviseren je waar we de goten gaan plaatsen. Deze goten kunnen wij voor je plaatsen, maar dit kun je ook uitbesteden!

4. Voordelig bij grote oppervlaktes

Ook een belangrijk onderdeel van de industriële vloer is de prijs. Er is wellicht een budget vastgesteld voor de nieuw- of verbouw van jullie pand. Daarom geven wij jou een prijsindicatie per m² wat een industriële vloer in jouw ruimte zou gaan kosten. Per m² rekenen wij ongeveer €75,- ex BTW. Wel is het zo, hoe meer beton je afneemt, hoe voordeliger het is. Voor een gespecificeerde offerte nodigen wij je van harte uit bij ons in de showroom. Samen met jou bespreken we de mogelijkheden en kijken we wat het beste aansluit in jouw ruimte.

Offerte opvragen

Benieuwd wat de mogelijkheden zijn van een industriële vloer voor jou? Bezoek eens geheel vrijblijvend onze showroom. Onder het genot van een bakje koffie bespreken we de mogelijkheden.

Contact opnemen

Lakemondsestraat 13
4043 JC Opheusden
NEDERLAND

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag:
8.00-12.30 / 13.00-17.00

Bezoek onze showroom alleen op afspraak.Actuele prijzen

Zoals u begrijpt, zijn ook in onze branche de prijzen op dit moment variabel. Neem contact met ons op voor onze actuele prijzen.